• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanović: Teško je sada pričati o Milanu

"Moramo da se ovih sedam dana okrenemo sebi i svojoj igri", rekao je trener košarkaša Partizana mt:s Jovanović poslije poraza u Madridu.

 Jovanović: Teško je sada pričati o Milanu Izvor: MONDO

Partizan mt:s nije uspeo da napravi jedan od najvećih podviga u svom desetogodišnjem putovanju kroz Evroligu.

Pobjedom nad najboljim timom grupe, Realom i to u Madridu, crno-bijeli mogli su kolo prije kraja prve faze Evrolige da obezbijede plasman u Top 16 fazu, ali se to nije dogodilo. Dogodio se ubjedljiv poraz od 101:83.

Poslije svega što se odigralo tokom 40 minuta košarke u srijedu uveče u dvorani "Kaha Mahika" u Madridu, trener šampiona Srbije Vlada Jovanović rekao je da Real ima slabe tačke, ali da ih je bilo teško pronaći.

"Nismo uspjeli da napadnemo na pravi način. Jako je teško pronaći Realu slabu tačku. One postoje, ali za to mora da se bude precizan i da se kreće iz odbrane, a mi je u tom trenutku nismo igrali na nivou. U napadu smo imali slab procenat iz reketa, a bez prave igre na koju je navikao Partizan ne možemo da pariramo", rekao je Jovanović.

On je istakao da je njegova ekipa došla u Madrid da pobijedi.

"Došli smo sa idejom da pobijedimo. Htjeli smo da napravimo jednu dobru utakmicu, to je bio prvi cilj. Poslije uvodnih minuta odlijepili su se na dvocifrenu razliku. Ipak, uspjeli smo da ih stignemo šutem za tri poena. I oni su tada pogađali tri plus jedan, ali smo došli na šest razlike", rekao je Jovanović poslije meča u Madridu.

Trener crno-bijelih je rekao da njegova ekipa nije mogla da se aklimatizuje na način suđenja.

"Tada nismo mogli da se aklimatizujemo na onaj način suđenja. Činilo mi se da su bila dva faula nad (Miroslavom) Raduljicom, dok je (Petru) Božiću svirana lična greška u napadu. Za to vrijeme oni su otvorili kontra napad i otišlji na 10-12 razlike", kazao je Jovanović.

Jovanović je istakao Džejsija Kerola kao igrača koji je napravio razliku na terenu.

"Drugo poluvrijeme nije ni za kakvu analizu. Odigrali su stvarno dobro, istrčali, šutnuli, Kerol je pravio dosta problema, ne samo šutem nego što smo morali da ga jurimo. Čak i to, kada smo uspjevali, otvarali su se problemi sa skokom", istakao je Jovanović.

U posljednjem kolu Partizan dočekuje Armani u meču koji će direktno odlučiti koji će se od dva tima kvalifikovati za sljedeću fazu Evrolige.

"Jako je teško pričati o Milanu. Moramo da se ovih sedam dana okrenemo sebi i svojoj igri. Moramo da damo 100 odsto jer i Milanu odlučuje i sigurno neće ništa prepustiti slučaju. Sigurno ne žele da sada završe takmičenje", istakao je Jovanović.

Trener "kraljevskog kluba" Pablo Laso prokomentarisao je:

"Znali smo da je Partizan čvrst tim i nismo pomislili da je utakmica gotova sve do kraja, jer smo bili poučeni iskustvom Milana, kada su crno-bijeli napravili preokret u četvrtoj četvrtini".

Laso je istakao da je ključ pobjede bila dobra igra u odbrani njegove ekipe.

"Kontrolisali smo unutrašnju igru. Na početku nam to nije polazilo za rukom, ali kada smo podigli defanzivu na viši nivo, onda smo sve radili dobro".

Trener Reala ocijenio je da je povratak Novice Veličkovića u tim "odlična stvar".

"Nisam bio siguran da je spreman za ovu utakmicu, ali sam ga, ipak, pustio. Srećan sam što je osjetio prve minute poslije povrede", zaključio je Laso.

(MONDO, foto: FoNet/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC