• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšen košarkaš Nikola Bulatović!

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Nikola Bulatović uhapšen je u Dominikanskoj Republici zbog silovanja maloljetnice.

 Uhapšen košarkaš Nikola Bulatović! Izvor: MONDO

Bivši košarkaš Nikola Bulatović lišen je slobode na osnovu međunarodne potjernice Nacionalnog centralnog biroa Podgorica.

"Nakon dugotrajne i kontinuirane saradnje Nacionalnog centralnog biroa Podgorica i Nacionalnog centralnog biroa Santo Domingo, kao i niza preduzetih operativnih radnji, danas je u Dominikanskoj Republici lišen slobode Nikola V. Bulatović (40)", navodi se u saopštenju Uprave policije Podgorica.

Bulatović je u martu 1998. godine u Beogradu, u svom stanu, upotrebom sile prinudio na obljubu, tada maloljetnu N.S. nakon što je došla u njegov stan kako bi dovršila ranije započeti intervju za školski list.

Za Bulatovićem je bila raspisana međunarodna Interpolova potjernica radi izvršenja kazne zatvora u trajanju od pet godina. Njega je 2006. godine krivim proglasio Okružni sud u Beogradu.

Prva potjernica za Bulatovićem raspisana je poslije više od tri godine otkako mu je potvrđena presuda. Vrhovni sud Srbije potvrdio je u januaru 2006. godine tu presudu.

Nikola Bulatović prvi put je osuđen u decembru 1998. na tri godine zatvora, jer je utvrđeno da je 27. maja 1998. godine, kao košarkaš FMP Železnik silovao N.S, učenicu jedne beogradske gimnazije koja je tada imala 15 godina.

Bulatović je tokom suđenja u Okružnom sudu negirao krivicu, tvrdeći da je riječ o namještaljci. Sudski vještaci su ginekološkim pregledom utvrdili da je maloljetna djevojka silovana i da je imala povrede na genitalijama i tijelu. On, međutim, nije sporio da je s njom imao odnos, ali je tvrdio da se ona tome nije protivila.

Poslije žalbe Vrhovnom sudu Srbije, održano je novo suđenje, koje je završeno u julu 2003. godine, kada je košarkaš osuđen na pet godina zatvora.

Presuda je postala pravosnažna u vrijeme dok je još postojala državna zajednica Srbije i Crne Gore, pa je sve ingerencije preuzelo crnogorsko pravosuđe.

Bulatović je pored FMP-a , nastupao za Partizan i Budućnost.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC