• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA 13: Igokea srušila Bosnu

U derbiju 12. Kola košarkaške lige 13 Igokea bez problema svladala Bosnu u Aleksandrovcu rezultatom 85:71 (23:18, 25:17, 20:18, 17:18).

 LIGA 13: Igokea srušila Bosnu Izvor: MONDO

Sarajevska Bosna stigla je u Aleksandrovac kao neporažena ekipa u dosadašnjih 10 utakmica, ali je ubjedljivo poražena u duelu sa protivnikom koji joj očigledno ne leži.

Prošle sezone Igokea je ubjedljivo slavila i u Aleksandrovcu i u Sarajevu, a niz pobjeda nad „studentima“ nastavljen je u subotu još jednim ubjedljivim trijumfom 85:71.

Igokea je tako prekinula seriju od deset pobjeda Bosne i zasluženo zasjela na vrh tabele, doduše sa istim učinkom kao i Bosna – 10 pobjeda i jedan poraz.

Ekipa iz Aleksandrovca praktično je riješila pitanje pobjednika u prve dve četvrtine (23:18, 25:17), u kojima je stekla prednost koju gosti nisu uspjeli da stignu do samog kraja.

Igokea je u drugom poluvremenu imala i 21 poen prednosti, ali su „studenti“ uspjeli da smanje tu prednost serijom od 6:0. Bosna je tek uspjela da dobije posljednju četvrtinu (18:17), ali to praktično nije uticalo na rezultat pošto se u posljednji period igre ušlo sa prednošću domaćina od 15 poena.

Posmatrajući statistiku razlog poraza Bosne leži u velikom broju izgubljenih lopti, 22 naspram 12 izgubljenih lopti domaćina. Ipak, Bosna nije mogla do pobjede jer je u subotu uveče imala praktično samo jednog raspoloženog igrača – Dženana Rahimića.

Centar Bosne postigao je 22 poena i upisao pet skokova ali je imao slabu podršku svojih saigrača koji su ga ostavili da sam drži Bosnu u igri, posebno u prvom poluvremenu kada je postigao polovinu koševa svoje ekipe.

Marko Batina i Nermin Buza dodali su po osam poena ali to je bilo nedovoljno za povoljan rezultat protiv Igokee koja je imala nekoliko raspoloženih pojedinaca.

Iskusni Milan Dozet predvodio je Igose sa 19 poena i pet skokova a odličnu partiju pružio je i centar Nenad Šulović kome je jedan skok nedostajao da upiše dabl-dabl. Na kraju upisao je 13 poena i devet skokova, a pobjedi Igokee značajno su doprinijeli i Joksimović sa 14, Komatina sa 12 i Bocka sa deset postignutih poena.

Rezultati 12. kola:

Igokea – Bosna 85:71
Čapljina – Bortnjo 85:69
Čelik – Hercegovac 79:68
Varda – Leotar 84:80

Nedjelja:
Borac – Mladost
Servicijum – Vogošća

Zrinjski je slobodan

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC