• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanović: Evroliga uzima danak

Trener crno-bijelih smatra da su loša igra i pristup u porazu od Cedevite djelimično proistekli iz psihoze koja se u timu stvorila oko plasmana u Top 16.

 Jovanović: Evroliga uzima danak Izvor: MONDO

Do polovine prvenstva ostalo je još jedno kolo i kako trenutno stoje stvari, Partizan mt:s (skor 8-4) moraće da uloži mnogo truda kako bi se uopšte plasirao na Fajnal for ABA lige.

Branilac titule protiv Cedevite je doživio treći uzastopni poraz na gostovanjima (Zlatorog, Budućnost), istom razlikom kao protiv Reala u Madridu, koji dan ranije - "minus 18" (75:57).

Razlika je u tome što je igra u Zagrebu bila mnogo lošija, iako rival nije bio od onih pred kojima treba drhtati, mada je svakako kvalitetan.

"Utakmicu koja je trebalo da služi pripremi veoma važnog duela sa Armanijem, nismo iskoristili na pravi način. Pokazalo se da postoje problemi koje moramo da rješavamo do utakmice koja je po svim parametrima utakmica sezone. A, imamo malo vremena", rekao je Vladimir Jovanović.

Trener crno-bijelih neminovno se našao na udaru dijela navijača, koji nemaju dovoljno razumevanja za odlazak Pekovića usred sezone i neigranje Mačvana u ABA ligi, ali sa pravom ukazuju na slabe partije onih koji bi trebalo da preuzmu odgovornost i podignu doprinos timu - Raduljice, Čakarevića, Milosavljevića, Loa...

Mnogo puta ove jeseni, Jovanović je pričajući o svom timu konstatovao "loš pristup", pa nije iznenađenje što je tako bilo i poslije Cedevite.

"Znali smo da će oni ući u utakmicu jako agresivno, pa ipak im nismo odgovorili nijednog trenutka, posebno na početku, kada je trebalo da odigramo dosta agresivnije u odbrani i sigurnije u napadu. Promašivali smo lake šuteve, a njima otvarali iste takve".

Armani je pred vratima, ostaje da se u naredna tri-četiri dana svi u timu pogledaju u oči i uz pomoć Mačvana probaju da spasu ono što je do prije 10-15 dana bila najava još jedne uspješne sezone.

Srpski reprezentativac sigurno će mnogo uticati na poboljšanje timske igre i podizanje "borbene gotovosti".

"Nedostatak Mačvana u ABA ligi povećava naše probleme u odbrani, prije svega jer u ovom trenutku igramo sa dve 'trojke' na poziciji četiri i nemamo adekvatne izmjene na toj poziciji. To su veliki 'mis-mečevi', ali to nije jedini razlog poraza - on prije svega leži u lošem pristupu", naglasio je Jovanović.

"Nijednog trenutka ne bih želio da to bude opravdanje, ali pritisak sljedeće utakmice u Evroligi i uopšte događaji u Evroligi, uticali su da odigramo slabije", zaključio je mladi trener.

(MONDO, foto: ABA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC