• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Jaka jači od Hemofarma

Jaka Blažič dominirao je u duelu Olimpije i Hemofarma. U pobjedi "zmajčeka" od 80:75, mladi bek ubacio je 21 poen. Četvrti uzastopni poraz Vrščana.

 ABA: Jaka jači od Hemofarma Izvor: MONDO

Košarkaši Hemofarma nisu uspjeli da iskoriste organizacionu i finansijsku krizu u Olimpiji, odnosno odliv njenih neplaćenih košarkaša.

Posrnuli slovenački tim uspio je da prekine niz od četiri poraza u ABA ligi, a osam računajući i Evroligu, upravo protiv Vrščana. U posljednjoj utakmici 12. kola ABA lige u Stožicama:

Union Olimpija - Hemofarm ŠTADA 80:75 (17:12, 18:16, 17:13, 28:34).

Junak susreta bio je mladi, 21-godišnji bek šuter domaćih Jaka Blažič, koji je meč završio sa 21 poenom, od čega je deset ubacio u posljednjoj četvrtini, kada je otpor mladog tima Željka Lukajića definitivno slomljen, za četvrti uzastopni poraz u regionalnoj ligi.

Utakmica je imala čudan tok, od starta Hemofarm je bio u blagom zaostatku, koji se u jednom trenutku, početkom posljednje četvrtine, pretvorio u ozbiljnih 15 poena zaostatka - 59:44.

Tada su se gosti konačno probudili i pokazali koliko mogu, Boris Savović ušao je u seriju od devet poena, trojku je pogodio i Luka Mitrović, a poslije dva ubačena slobodna bacanja Alekseja Nešovića, na semaforu je pisalo 64:59, svega 2:20 do kraja.

Tu je Hemofarm i zaustavljen, doduše uz malo sreće, jer je "kamen" Jana Močnika sa osam metara pao pravo u ruke centra domaćih Diona Tompsona, koji je pogodio zicer i vratio sedam poena prednosti svom timu (66:59). Na drugoj strani, mladi Mitrović pogodio je koš uz faul, ali nije realizovao slobodno bacanje poslije minuta odmora koji je zatražio njegov trener Lukajić (66:61), što je momentalno iz ugla kaznio, ko drugi, do Blažič.

Pogodio je novu trojku, ujedno deseti od posljednjih 12 poena za svoj tim, za 69:61, poslije čega nije bilo povratka za Hemofarm. U preostalih 60 sekundi, gosti jesu nastavili da pogađaju, ali i primaju poene na drugoj strani, pa su zabilježili poraz koji je trojkom uz zvuk sirene, sa velike udaljenosti, ublažio Nešović - 80:75.

Bila je ovo prva pobjeda tima Saša Filipovskog u posljednjih mjesec i četiri dana, kada je počeo da se rasipa njegov respektabilan sastav. Bez odbjeglih Denija Grina, Bena Vudsajda, Ratka Varde, Damira Markote i Aleksandra Ćapina, odnosno povrijeđenih Gorana Jagodinika, Gezima Morine i Dina Muriča, Olimpija je vezala po četiri poraza u dva takmičenja, sve do ove večeri.

Poslije dugo vremena Filipovski je mogao da računa na osmoricu igrača u rotaciji, oporavljeni Murič odigrao je 18 minuta protiv Hemofarma.

S druge strane, Lukajić će morati da porazgovara sa mladićima koje vodi i koji nisu baš u svim periodima utakmice u Ljubljani igrali odgovorno i ambiciozno. Sada su u seriji od četiri poraza, a očekuje ih zaostali meč sa Makabijem, poslije kojeg će svi timovi imati 12 odigranih utakmica...

(MONDO, foto: adriaticbasket.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC