• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA 13: Mladost slavila u Banjaluci

Banjalučki Borac poražen je u nedjelju u 13. kolu prvenstva Bosne i Hercegovine u košarci. Bolja od crveno-plavih u "Boriku" bila je Mladost 92:87.

 LIGA 13: Mladost slavila u Banjaluci Izvor: MONDO

U vrlo izjednačenoj utakmici, mladi učenici Drage Karalića dobro su parirali iskusnijim gostima iz Mrkonjić Grada u većem dijelu nedjeljnog meča, ali je Mladost u finišu uspjela da slomi domaćina i zabilježi sedmu pobjedu, koja im otvara vrata plasmana u "Ligu 6".

Borcu poslije sedmog ovosezonskog poraza, preostaje da se nada pobjedi protiv Zrinjskog u Mostaru u posljednjem kolu jesenjeg dijela sezone.

Kod Mrkonjićana, najefikasniji su bili Petar Ivanić sa 24 poenom, Ranko Velimirović sa 17 i Petar Jovanović sa tri koša manje.

U taboru Borca, prednjačio je Darko Kastratović sa 28 pogodaka, a najveću pomoć imao je u Nebojši Pavloviću (15 poena, 10 skokova) i Maksimu Šturanoviću (12 koševa).

U drugoj nedjeljnoj utakmici, Servicijum je lako stigao do pobjede nad fenjerašem Vogošćom u dvorani "Nenad Baštinac" u Aleksandrovcu.

Ekipa iz Gradiške nije od samog početka derbija začelja diktirala tempo i stvarala prednost, ali je u drugoj i posebno posljednjoj četvrtini, jakom igrom u odbrani stekla nedostižno vođstvo.

Domaćine je do trećeg prvenstvenog trijumfa vodio Nenad Đorić sa fantastičnim učinkom od 29 poena i devet asistencija. Solidni su takođe bili Ivan Baković sa 16, Dejan Savić i Aleksandar Radukić sa po 13 koševa.

Kod gostiju iz sarajevskog predgrađa, koji su upisali deveti poraz u "Ligi 13", istakli su se Sead Hadžifejzović sa 29 pogodaka i Vedran Živić sa 20.

Rezultati 12. kola:

Borac - Mladost 87:92
Servicijum - Vogošća 95:76

U subotu:
Igokea - Bosna 85:71
Čapljina - Bortnjo 85:69
Čelik - Hercegovac 79:68
Varda - Leotar 84:80

Zrinjski je slobodan

Tabela: Igokea 10-1, Bosna 10-1, Čapljina 8-3, Varda 7-4, Mladost 7-4, Hercegovac 6-4, Hercegovac 5-6, Zrinjski 5-6, Brotnjo 3-9, Čelik 3-8, Borac 3-7, Servicijum 3-8, Vogošća 1-9.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC