• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danilović: Sa Armanijem ne igramo za život

Predsjednik Partizana mt:s svjestan važnosti posljednje utakmice u grupi Evrolige, ali poručuje da će i poslije nje život teći dalje.

 Danilović: Sa Armanijem ne igramo za život Izvor: MONDO

Partizan mt:s je propustio dvije meč lopte da obezbijedi šesto uzastopno učešće u Top 16 fazi Evrolige. Doživio je poraze na gostovanjima ekipi Šarlroa i Real Madrid i sada mora da savlada Armani u Pioniru.

Takva je računica.

Ali, predsjednik crno-bijelih Predrag Danilović želi da spusti tenziju.

"Partizan je isuviše veliki klub da bi zavisio od jedne utakmice. Makar to bilo i finale Kupa šampiona! Sve je to sport, nije pitanje života ili smrti. Pogotovo poslije 10, 11 godina apsolutne dominacije, rekao je Danilović na početku razgovora za "Sportski Žurnal".

On smatra da je ekipa Vlade Jovanovića već napravila veliki uspjeh.

"Utakmica koja je pred nama jeste bitna, ali ovi momci su napravili veliki uspjeh samim tim što su u ovako teškoj grupi došli u poziciju da sami odlučuju o svojoj sudbini. Treba da budu opušteni i ne dozvole da ih pritisak sputa", istakao je Danilović i dodao:

"I poslije tog meča život ide dalje, bez obzira na pobjedu ili poraz koji su sastavni dio sporta. Jedina njihova obaveza je, a to oni vrlo dobro znaju, da se stvarno bore i da u tom momentu pruže maksimum. Naravno svi bismo voljeli da tim iz Beograda još jednom bude među 16 najboljih u Evropi. Kad kažem svi mislim na navijače Partizana, ali i ljude koji šire gledaju od navijačkih opredjeljenja. U svakom slučaju ovo će biti jedna od utakmica koju će mnogi igrači pamtiti dugo".

U Pioniru su već pali velikani Makabi i Real Madrid, Armani je savladan u gostima poslije spektakularnog preokreta...

"Sjetimo se izvlačenja grupa i realnih procjena da bi u takvoj grupi bilo svjetsko čudo da prođemo u Top 16. Da nam je neko ponudio da dva kola prije kraja prve faze imamo dvije pobjede više od Armanija ili bilo koje druge ekipe, sigurno bismo svi bez razmišljanja prihvatili. Zato i kažem da je veliki uspjeh što smo u situaciji da sami odlučujemo o našoj sudbini. U Beogradu, pred našim navijačima. Pogotovo u ovakvoj konkurenciji, sa timovima od kojih je većina imala u svojim redovima NBA zvijezde".

Partizan mt:s u četvrtak neće igrati samo za sebe. Jer, procjenjuje se da bi plasman u Top 16 donio crno-bijelima "A" licencu i priliku još jednom srpskom klubu da igra u Evroligi.

"Bilo bi lijepo. I ranijih godina smo sto posto bili 'viđeni' za 'A' licencu, pa su je dobijali klubovi koji se prvi put pojaljuju u takmičenju. Kao što je recimo bio slučaj sa Prokomom. Nemam previše povjerenja u to dodeljivanje licenci. Bilo bi lijepo da prođemo u Top 16, to bi bila svojevrsna nagrada igračima i stručnom štabu za dosadašnji rad i rezultate koje su postigli, kao i navijačima za podršku koju su nam pružali. A da li ćemo dobiti 'A' licencu ili ne, to je sasvim drugo pitanje", zaključio je Predrag Danilović.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC