• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanović: Nemamo igrača koji "lomi" mečeve

Trener crno-bijelih žali zbog nestrpljive igre u trećoj četvrtini i priznaje da Ejsi Lo nije dao ono što se od njega očekivalo.

 Jovanović: Nemamo igrača koji "lomi" mečeve Izvor: MONDO

Vladimir Jovanović sa ekipom Partizana mt:s neće ove zime biti učesnik Top 16 faze Evrolige, iako su zajedno bili na korak od cilja.

Poslije dva uzastopna poraza, čak bi i treći bio podnošljiv, da je razlika bila manja od četiri poena. Međutim, na prokockanih "plus 11" iz treće četvrtine nadovezala se stegnuta, uplašena igra u završnici.

Na kraju je crno-bijelima i sreća okrenula leđa...

"Značaj meča je uticao na igrače. To nije opravdanje, ali je obrazloženje. Žao mi je što nismo prošli dalje. Uložili smo trud, koji nam se nije isplatio. Poraz će se sigurno odraziti na ekipu, ali sezona je duga. Moramo da nastavimo da radimo", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare.

Emporio Armani je od 22. do 31. minuta napravio seriju 23:8 i slavio sa 72:66, čime je nadoknadio poraz od 65:69 na svom parketu.

"Poslije dobrog prvog poluvremena, napravili smo dosta grešaka u trećoj četvrtini. U naletu nam se otvorilo nekoliko kontri, koje nismo iskoristili. Neke lopte su nam izašle iz koša, dok su oni uhvatili priključak, stali u 'zonu' i time usporili naš napad", objasnio je Jovanović.

Trener crno-bijelih rekao je da je uradio "sve što je do njega", ali da je normalno da osjeća odgovornost zbog eliminacije iz takmičenja.

Zamoljen da prokomentariše lošu partiju Ejsija Loa, Jovanović je rekao da Amerikanac ima podršku u klubu, ali da je od njega očekivao znatno veći doprinos timu.

"Trebalo je da donese više nego što je donio za tu minutažu koju ima. Zbog čega nije, to je za dublju analizu, nismo mogli preko noći to da riješimo. Od njega se očekivalo da bude tu kada se lomi utakmica, da unese smirenost, ne samo zato što je stranac, već i zato što je među iskusnijim igračima".

Dok je lopta u napadu kružila kao da je vruć krompir, gotovo sva odgovornost pala je na ramena veterana, Dušana Kecmana. Trudio se koliko je mogao da poveže konce, pa i da realizuje dosta akcija, ali - ni on nije svemoguć.

"Kecman zna da smiri ekipu, ali ne može da igra dugo vremena u kontinuitetu. Zato nama igru nose i igrači koji su objektivno premladi za Evroligu. Za ovakve utakmice je ipak potrebno iskustvo, igrač koji zna da finišira na pravi način".

Na pitanje da li se u prazničnoj pauzi planiraju neke kadrovske promjene u ekipi, Jovanović je samo slegao ramenima.

"Čekajte da vidimo šta će biti sutra, prekosutra... U ovom trenutku nemamo spremna nikakva pojačanja, najiskrenije to kažem".

Strateg Armanija Serđo Skariolo uspio je da se sa svojim skupocenim timom "provuče" u dalje takmičenje.

"Za nas je ova pobjeda važna iz više razloga. Prvo, zbog plasmana u Top 16 fazu, ali i zato što naš klub nikada do sada nije slavio u Beogradu. Ovakve utakmice jačaju pobjednički mentalitet ekipe, što će biti veoma važno u nastavku sezone".

"Partizan je takođe zaslužio prolaz dalje, ali nažalost, bilo je mjesta samo za jednu ekipu", zaključio je trofejni italijanski trener.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC