• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kecman: Svi gubimo, ali nije kraj sezone!

Najiskusniji košarkaš Partizana mt:s kaže da će štetu zbog ispadanja iz Evrolige trpiti klub, navijači i sami igrači, posebno mladi.

 Kecman: Svi gubimo, ali nije kraj sezone! Izvor: MONDO

Petar Božić učestvovao je u svih pet uzastopnih plasmana crno-bijelih u Top 16, a Dušan Kecman u četiri - propustio je samo kampanju 2008/09, kada je sa Panatinaikosom postao šampion Evrope.

Sada im slijedi pauza.

Za tri poena previsok poraz od Armanija (66:72), doveo je srpskog prvaka u poziciju da narednih mjeseci (uglavnom) igra samo jedan meč nedjeljno.

Biće to zima bez redova za ulaznice, bez spektakularnih utakmica u Areni, bez medijske pompe...

Umjesto da se pred žrijeb 28. decembra pitaju da li će u okviru Top 16 odmjeriti snage sa Krstićem i Teodosićem, Navarom i Lorbekom, Rakočevićem i Mekejlebom ili Dijamantidisom i Batistom, crno-bijeli će razmišljati samo o Zagrebu, Heliosu, Radničkom, Krki.

"Šteta što smo prekinuli kontinuitet nastupa u Top 16. Imali smo četiri pobjede iz sedam kola i dovoljno prilika da obezbijedimo plasman", realan je Dušan Kecman.

"Utakmice Evrolige iz nedjelje u nedjelju mnogo znače, posebno ove odlučujuće, kao što je bila protiv Armanija. Kroz takve utakmice se podiže forma i kroz njih mladi igrači stiču iskustvo, koje kasnije puno pomaže u borbi za domaće trofeje. Šteta za klub i za naše navijače, kojima se zahvaljujem na bodrenju tokom čitave Evrolige... Valjda ćemo im se nekako odužiti".

Najviše boli to što je Partizan imao sve pretpostavke da dobije utakmicu, a odgovarao mu je i poraz od tri poena razlike. Međutim, olako je prokockao "plus 11" sa početka treće četvrtine i gosti su se vratili u život, iako do tada nisu imali nikakvu igru.

"Kontrolisali smo utakmicu do 25. minuta i tu pomislili da je kraj blizu. Pokušali smo da ih slomimo, međutim, promašivali smo iz neizrađenih situacija i to nam se obilo o glavu. Nismo stali na loptu, oni su uhvatili priključak i zasluženo pobijedili", kaže Kecman.

"Promašili smo mnogo slobodnih bacanja - samo u prvom poluvremenu sedam. Kad na to dodamo njihove skokove u napadu pri vođstvu od četiri poena, sve su to detalji koji su jako bitni u ovakvim utakmicama".

Iako su igrači pričali da još nisu svjesni šta im se dogodilo, moraće da se priberu vrlo brzo, jer im u nedjelju predstoji utakmica sa Crvenom zvezdom. Olakšavajuća okolnost biće to što će publika skoro u cjelini biti Partizanova, a otežavajuća što u timu neće biti Milana Mačvana.

"Poraz jeste šokantan i odraziće se na ekipu, ali ipak moramo da se podignemo i pokušamo da odigramo dobru utakmicu, sigurno protiv maksimalno motivisane Zvezde. Bar da kalendarsku godinu završimo na pozitivan način, pa od januara da krenemo sa boljim radom i naravno boljim igrama", poručio je Kecman.

"Sezona nije završena ispadanjem iz Evrope. Život ide dalje, imamo da odbranimo tri trofeja..."

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC