• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lo, za sada, ostaje u Partizanu mt:s

"Svjesni smo da Lo nije odigrao na željenom nivou. Ipak, nismo klub koji će preko noći 'sjeći'", rekao je sportski direktor Partizana mt:s.

 Lo, za sada, ostaje u Partizanu mt:s Izvor: MONDO

Kako će izgledati KK Partizan mt:s poslije eliminacije u prvom krugu Evrolige?

Da li će nakon rastanka sa Top 16 družinom poslije pet uzastopnih sezona biti promjena u sastavu najdominantnijeg košarkaškog kolektiva u zemlji i regionu?

Sportski direktor desetostrukog uzastopnog prvaka Srbije, petostrukog uzastopnog šampiona ABA lige i četvorostrukog uzastopnog osvajača Kupa, Dragan Todorić, u intervjuu za "Večernje novosti", kaže da (za sada) neće biti rezova.

Prvi na udaru navijača Partizana je američki plejmejker Ejsi Lo, koji je kumova eliminaciji iz Evrope sa dva promašena penala u infakrt završnici utakmice sa Emporio Armanijem. Mnogi smatraju da je sada vrijeme da se raskine ugovor sa lijevorukim plejmejkerom i da se pruži šansa mladom Nemanji Jaramazu.

"Lo je igrač Partizana", kaže Todorić i dodaje:

"Svjesni smo da nije odigrao na željenom nivou. Po dolasku u klub išao je uzlaznom linijom. Poslije povrede, krenuo u suprotnom smjeru. Ipak, nismo klub koji će preko noći 'sjeći'. Poslije duela sa Zvezdom imamo 15 dana da izanaliziramo prvi dio sezone, da vidimo šta sve nije bilo dobro, da li nam nedostaje neki igrač", kaže Todorić.

Kolika je krivica trenera Vlade Jovanovića što Partizan nije prošao u Top 16?

"Kao što je zaslužan za pobjede, trener snosi odgovornost i za poraze, ali i svi mi koji smo u stručnom timu", dodaje Todorić.

"Ne možete donositi zaključke na osnovu jedne utakmice. Sjetite se svih prognoza prije početka takmičenja. Niko nam nije davao šanse da ćemo zabilježiti pobjedu, dvije, a mi smo bili u prilici da se plasiramo u Top 16. Nažalost, momci nisu izdržali ogroman teret koji su nosili na leđima, što je evidentno kada se pogleda i broj promašenih slobodnih bacanja (11, prim. aut)".

Todorić kaže i da sreća nije bila na strani njegovog tima.

"Nije nas ni sreća pogledala. Ali, život ide dalje. Sjetite se da su i prošle godine, otprilike u ovom vrijeme, mnogi pokušali da ospore Jovanovićev kvalitet, da bi sasvim drugačije pričali na kraju sezone, koju smo završili sa tri trofeja".

Sa Nikolom Pekovićem u timu, crno-bijeli bili su nadomak plasmana u drugi krug Evrolige, ali su odlaskom, tačnije povratkom gorostasnog centra u NBA izgubili sve tri preostale utakmice u grupi i ispali. U međuvremenu, doživjeli su i dva poraza u tri meča ABA lige.

"Peković je otišao u 'nevrijeme', ako tako mogu da kažem. Ko se bavi košarkom ili sportom uopšte, zna da je neophodno neko vrijeme da se tim, ali prije svega zamjene, naviknu na njegov odlazak. Taj period adaptacije se poklopio sa terminima odlučujućih utakmica", kaže Todorić, koji je zaštitio i mladog centra Miroslava Raduljicu.

Raduljica je odlaskom Pekovića izbio u prvi plan, ali nije uspio da nadomjesti učinak starijeg kolege.

"I dalje vjerujem da će Raduljica drugo dio sezone odigrati znatno bolje i biti jedan od najvažnijih naših igrača".

Poslije pet godina, Partizan će u novu godinu zakoračiti sa potpuno drugačijim planom rada, sa samo jednom utakmicom nedeljno?

"Ako je nešto dobro u tome što smo eliminisani, onda je taj raspored, u kom ćemo daleko više moći da se posvetimo treninzima, jer, ne zaboravite, imamo mnogo novih momaka koji još traže sebe u igri. Važno je da se sada okrenemo sebi, da radimo još bolje i pokušamo da ostvarimo ostale ciljeve, jer, ako smireno, bez emocija sagledamo sve, vidjećemo da nam je jedino poraz u Laškom bio kiks", završava Todorić.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC