• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Za koga ćemo navijati?

Uoči početka nove sezone jasno je da će srpske noćobdije na NBA parketima gledati tri državljanina Srbije i "naše" Pekovića i Veselija.

 NBA: Za koga ćemo navijati? Izvor: MONDO

U periodu kada su stranci u NBA ligi bili rijetkost dičili smo se sa velikim brojem igrača iz naših krajeva koji igraju najbolju košarku. Nažalost, to više nije slučaj.

Prije nekoliko dana povukao se jedan od najboljih šutera današnjice Predrag Stojaković, u Evropu se preselio i Nenad Krstić, pa će ljubitelji američke košarke tokom skraćene sezone 2011-2012 imati priliku da navijaju za svega tri bivša reprezentativca svoje zemlje, Čeha Jana Veselija i Sašu Pavlovića, kome slušanje nacionalne himne Srbije prije meča nikad nije bilo privlačno.

Darko Miličić (26), najplaćeniji Srbin "preko bare", činiće centarski tandem Minesota Timbervulvsa sa Crnogorcem Nikolom Pekovićem.

U pripremnoj utakmici sa Milvokijem, koju je njegova ekipa pobijedila poenom razlike, bivši centar Hemofarma i Detroita odigrao je 15 minuta, zabilježio dva poena, dvije asistencije i četiri skoka.

Nakon mnogo sezona "lutanja" i male minutaže, prošle sezone je odigrao 69 mečeva, uz prosječni učinak od 8,8 poena i 5,2 skoka. Da li će mu trener Rik Adelman pružiti priliku da i ove sezone na terenu opravda godišnju platu od 4.776.500 dolara saznaćemo već poslije par kola nove sezone tokom koje će svi NBA klubovi odigrati po 66 utakmice.

"Nije u redu da mene pitate šta želim. Ovo mi je deveta sezona u NBA ligi i moja uloga se sastoji u tome da istrčim na teren i uradim sve za pobjedu. Neću se žaliti", rekao je Miličić američkim novinarima u utorak poslije treninga.

Drugi bivši reprezentativac Vladimir Radmanović (31) debitovaće u novom klubu - Atlanti Houksima, u koji je stigao poslije dvogodišnje epizode u Golden Stejtu.

U posljednjoj pripremnoj utakmici pred početak prvenstva, protiv Šarlot Bobketsa, Radman je za 17 minuta postigao 11 poena, uz tri skoka.

Bivši košarkaš Crvene zvezde i FMP Železnika igra 11. sezonu u najjačoj ligi na svijetu i trebalo bi očekivati da uz saigrača Džoša Smita bude pouzdan izbor trenera Lerija Drua u napadu.

Baranin koji nikad nije zaigrao ni za Srbiju ni za Crnu Goru - Aleksandar Pavlović (28), pridružio se Boston Seltiksima početkom marta, kada je trener Dok Rivers najavio da će pokušati da iskoristi njegov veliki potencijal.

Da li je ispunio obećano dokazuje i podatak da je Saša prošle sezone odigrao 17 mečeva, prosječno po 8.8 minuta.

Ipak, Seltiksi su mu pružili novu priliku da se dokaže. Početkom decembra potpisao je novi ugovor, a povreda Pola Pirsa možda mu donese i mjesto u startnoj petorci već na otvaranju sezone protiv Njujork Niksa.

"Pol Pirs radi sve više. Još je neizvjesno da li će igrati, ali vidjećemo. Pavlović će najvjerovatnije početi meč. Protekle nedjelje smo radili mnogo kako bi on stekao osjećaj. Možda se predomislim, ali najvjerovatnije će početi meč", rekao je Rivers.

Naravno, sa posebnom pažnjom pratićemo i nastupe Nikole Pekovića i Jana Veselija.

Crnogorski centar u nevrijeme je napustio redove Partizana mt:s i vratio se u Minesotu, gdje će u tandemu sa Miličićem pokušati da poboljša prošlosezonski tragični skor svog tima od 17 pobjeda i čak 65 poraza.

Drugi ljubimac navijača Partizana mt:s na radu u Americi - Čeh Jan Veseli, već je počeo da zakucava u dresu novog kluba Vašington Vizardsa, ali će svakako biti potrebno određeno vrijeme za njegovu adaptaciju na košarku kakvu do sad nije igrao.

Nova sezona NBA lige počinje u nedjelju, a u prvim duelima sastaju se Njujork Niksi - Boston Seltiksi, Dalas Maveriksi - Majami Hit, Čikago Bulsi - Los Anđeles Lejkersi, Orlando Medžik - Oklahoma Siti Tander i Los Anđeles Klipersi - Golden Stejt Voriorsi.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC