• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Partizan ubjedljiv protiv Zvezde

Partizan mt:s pobijedio Zvezdu 85:67 i donekle zaliječio rane od eliminacije iz Evrolige. Crveno-bijeli odlični, ali samo u prvoj četvrtini.

 ABA: Partizan ubjedljiv protiv Zvezde Izvor: MONDO

Partizan mt:s pobijedio Zvezdu 85:67 i donekle zaliječio rane od eliminacije iz Evrolige. Crveno-bijeli odlični, ali samo u prvoj četvrtini.

Crno-bijeli nisu poklekli pred "vječitim" rivalom.

Iako je šampiona Srbije i regiona pred duel sa Crvenom zvezdom Beograd drmala velika kriza u formi i rezultatima, Partizan mt:s uspio je da zabilježi ubjedljivu pobjedu protiv crveno-bijelih 85:67 (16:22, 27:14, 19:15, 23:16), u meču 13. kola ABA lige.

Zvezda je bila bolja, i to mnogo u prvoj četvrtini, ali je svaka sljedeća dionica pripala timu Vlade Jovanovića, koji je zasluženo na kraju stigao do plus 18, a najveću prednost imao je prije nego što je Omar Tomas polaganjem postavio konačan rezultat.

Početak meča obećavao je uzbudljivu utakmicu. Međutim, Zvezda je imala snage samo za desetak minuta, u kojima je igrala čvrsto u odbrani i atraktivno u napadu. Partizan je za takvu igru dugo tražio rješenje, sve dok Jovanović nije postavio zonu i "okrenuo vodenicu" na svoju ruku.

Ne pamti se ove sezone kada su crno-bijeli bili tako šuterski raspoloženi kao protiv "vječitog" rivala. Pogotovo ih je služio šut za tri poena (9-17). Crveno-bijeli su nadskakali Partizan u napadu (15-7), ali, s obzirom na katastrofalni šut iz igre (19-47 za dva 2-14 za tri), poraz je bio neizbježan.

Domaćin je prekinuo seriju neuspjeha i zabilježio tek drugu pobjedu u posljednjih sedam utakmica. Međutim, ovaj uspjeh puno će značiti i na psihološkom planu crno-bijelima poslije eliminacije iz Evrolige.

Zvezda nakon slavlja protiv Širokog nije uspjela da veže i drugi trijumf.

Igrač utakmice bio je Dragan Mirosavljević. Bek Partizana je upisao 23 poena, a najbitnije je ubacio na početku posljednje četvrtine, kada je iz jednog napada (faul pod košem u trenutku šuta) postigao dvije trojke i praktično riješio pobjednika. Milosavljević je bio nepogriješiv van linije 6,75 (5-5), a iz igre je imao samo jedan promašaj (2-3) i dva sa linije za slobodna bacanja (4-6).

Odličan u pobjedničkom timu bio je Vladimir Lučić sa 15 poena.

Kod gostiju novajlija Tomas je upisao 12 poena, ali je se vidjelo da su mu i te kako potrebni minuti sa novim saigračima. Andreja Milutinović je meč završio sa 11, a Petar Popović sa deset poena i devet skokova. jedino više uhvaćenih lopti od njega imao je Marko Čakarević - 10.

Meč u Pioniru imao je i dva debitanta ove sezone u ABA ligi, već pomenutog Tomasa i Nenada Miljenović. Mladi košarkaš "parnog valjka" dobio je priliku pred kraj meča i na oduševljenje domaćih navijača pogodio trojku.

Utakmicu je posmatralo je oko 4.500 gledalaca, uglavnom navijača Partizana, koji su iskoristili priliku da pozdrave Mladena Krstajića i da mu daju podršku u krizi koja potresa fudbalski klub. Njegovom protivniku Draganu Đurić poručili su da napusti Humsku.


Vrlo agresivno u odbrani počele su obe ekipe. Partizan je imao početno vođstvo, ali su crveno-bijeli uspjeli da preokrenu trojkom Andreje Milutinovića. Posljedica jake defanzivne igre Zvezde bio je ran izlazak iz bonusa, ali su potpuno zaustavili napad srpskog i regionalnog šampiona i brzim kontrama poveli sa 11:7.

Bio je to znak za Vladu Jovanovića da 5,20 prije kraja prve dionice zatraži prvi tajmaut na meču.

Poslije odmora, na parketu se u crvenom dresu prvi put pojavio Omar Tomas.

Zvezda je sjajno djelovala! Nemanja Nedović je pogodio trojku, a poslije još jedne odlične odbrane, Milutionović je nakon alej-upa zakucao za 16:9 (najljepši momenat na u takmici).

Mnogo bolja i tečnija igra pulena Svetislava Pešića odrazila se na rezultat. Crveno-bijeli su poslije deset minuta vodili su 22:16. Zvezda se za razliku od svog protivnika mnogo manje mučila u napadu. Partizan je potpuno ličio na ekipu koja je izgubila pet od šest posljednjih utakmica.

U drugoj četrvtini i druga slika na terenu!

Mile Ilić je prvi pogodio za dva poena, a onda su crno-bijeli došli do daha. I to kako? Kreatori novog preokreta bili su Ejsi Lo, Miroslav Raduljica i Marko Čakarević. Njih trojica su počeli da pogađaju i serijom 12:0 doveli domaćina do 28:24 za nešto više od tri minuta igre.

Pešić je reagovao tajmutom...

Petar Popović je za razliku od svog prezimenjaka Bojana (blokirao ga Raduljica na polaganju) uspio poenima sa distance da prekine nalet Partizana od 14:0.

Klub iz Humske je zonom uspio da sačuva svoj koš, da minut i 20 prije kraja prvog poluvremena stigne do maksimalnih 43:34, ali je Tomas sa linije bacanja smanjio na sedam poena zaostatka.

Nije se promijenila situacija na terenu ni u trećoj četvrtini. Partizan je uspostavio kontrolu nad utakmici, a Pešić je na tajmautu zahtjevao od svojih igrača da igraju kao na treninzima.

Igrači Zvezde nisu poslušali svog trenera.

Crno-bijeli su nastavili da uvećavaju svoje vođstvo i to novom serijom, ovaj put 11:0 (7:0 za minut) za 54:40.

Uprkos tome što Zvezda nije punih osam i po minuta postigla poen iz igre, mogli su gosti da uhvate rezultatski priključak, ali su poslije tehničke greške Raška Katića, minut prije kraja treće dionice, uspjeli da ubace samo jedno bacanje.

Kazna je uslijedila u vidu trojke od tablu Dušana Kecmana. Poslije 30 minuta Partizan je vodio 62:51.

Crveno-bijeli uspeli su da se u prva dva minuta spuste na minus devet, ali je onda uslijedila kanonada Milosavljevića, koji je tačno osam minuta prije kraja postigao dvije vezane trojke iz jednog napada i vratio velikih 68:53 za Partizan.

Sve je bilo gotovo...

PARTIZAN mt:s: Raduljica 7, Lučić 15, 6sk, Milosavljević 23 (5-5 za tri), Božić 2, 3as, Čakarević 8, 10sk, Lo 11, 5as, Kecman 10, 6sk, Miljenović 3, Katić 6, Bešović, Đekić, Anđušić.

ZVEZDA: Lazić 2, Subotić 6, Milutinović 11, B. Popović 5, 4as, P.Popović 10, 9sk, Čović 4, 5as, Cvetković, Ilić 8, 6sk, Nedović 7, Lešić, Nikolić 2, Tomas 12, 5sk.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC