• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laser, upaljači, petarde... Partizan kažnjen!

Evroliga kaznila crno-bijele sa ukupno 30.000 evra, zbog ubacivanja predmeta na teren tokom meča sa Armanijem i ometanja protivničkih igrača.

 Laser, upaljači, petarde... Partizan kažnjen! Izvor: MONDO

Navijači Partizana mt:s ubacivali su na teren petarde, upaljače i druge tvrde predmete, a delegatu utakmice 10. kola Evrolige nije promaklo ni ometanje laserom Janisa Burusisa na liniji slobodnih bacanja, na šta se požalio i trener Emporio Armanija, Serđo Skariolo.

Sve to "olakšaće" kasu prvaka Srbije za 30.000 evra, što nikako nije zanemarljiva suma.

Evo izjave sudija, na osnovu koje su "disciplinci" Evrolige odredili kaznu.

"Tokom zagrijavanja ekipa, kao i prilikom izvođenja slobodnih bacanja gostujuće ekipe, navijači domaćeg tima su ometali igrače laserom. Tokom posljednjih pet minuta meča navijači su na teren bacali upaljače i olovke. Tom prilikom niko nije povrijeđen".

"Odmah po završetku utakmice, dok su se rukovali igrači i treneri, na terenu je eksplodirala petarda".



Takvo ponašanje može, eventualno, da prođe u domaćim takmičenjima, ali u Evropi ne, posebno što je Partizanovim navijačima ovo ko zna koji prestup tog tipa.

Ove sezone je klub kažnjen sa 6.500 evra nakon utakmice sa Efesom, pa sa 2.500 evra poslije utakmice sa Realom i uvijek su iz Evrolige stizala dodatna upozorenja da će kazne ubuduće biti oštrije.

U aktuelnom slučaju je Partizan ponovo sankcionisan minimalno, ali za svaki prekršaj ponaosob, pa se tako i došlo do cifre od 30.000 evra.

Crno-bijeli su putem zvaničnog sajta podsjetili da se "u obzir uzimaju prekršaji iz prethodne tri godine", te da "bez obzira što je naš tim završio takmičenje u Evroligi, svaki prekršaj se uzima u obzir i prijetnja je za svaku narednu sezonu".

Partizan mt:s ponavlja da se ubacivanjem predmeta na teren i korišćenjem lasera samo nanosi šteta klubu za koji se navija i zato još jednom moli svoje pristalice da "navijaju na fer i korektan način na svim utakmicama u svim takmičenjima".

"Molimo naše navijače da najozbiljnije shvate apel kluba, jer crno-bijelima u budućnosti prijeti i kazna zabrane igranja na domaćem terenu".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC