• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Makabi silan u Vršcu

Hemofarm izdržao jedno poluvrijeme sa Makabijem. Izraelska ekipa upalila motore u nastavku i zabilježila novi trijumf u posljednjoj utakmici regionalne lige u ovoj godini.

 ABA: Makabi silan u Vršcu Izvor: MONDO

Izraelski Makabi dočekaće Novu godinu na prvom mjestu regionalne ABA Lige.

U posljednjoj utakmici regionalne lige u 2011. godini, četvorostruki prvak Evrope opravdao je ulogu favorita u meču protiv Hemofarma u Vršcu, pobijedivši 85:59 (33:37).

Odlično je Hemofarm odigrao prvu četvrtinu, koju je dobio 24:17, da bi Makabi, koji je igrao bez Skorcanidisa, serijom od 8-0 na početku druge četvrtine preokrenuo. Vrščani se nisu predavali i srčanom igrom uspjeli su da odu na odmor sa prednošću - 37:33.

Treća četvrtina bila je presudna. Od 40:40, Makabi je vrlo brzo napravio novu seriju i poveo 51:42. Kit Lengford je bio taj koji je pokrenuo ekipu Dejvida Blata, a u četvrtoj dionici pridružili su mu se Gaj Pnini, Elijahu...Posljednji dio meča bio je više za publiku, nego što se igralo ozbiljno. Makabi je igrao egzibiciono, viđeno je pregršt zakucavanja, ali-up, trojki...

Lengford (na slici) je sa 18 poena bio ubjedljivo najefikasniji igrač meča, Džejms je ubacio 14, Elijahu 13, Pnini 11 poena. Kod Hemofarma Maraš i Savović po 13.

ABA liga biće nastavljena 3. januara, kada će se sastati Široki i Zagreb, a kompletno 14. kolo biće odigrano od 5. do 8. januara. Sastaju se:

5. januar:
Hemofarm - Crvena zvezda Beograd

7. i 8. januar:

Zlatorog - Olimpija
Budućnost - Cedevita
Partizan mt:s - Zagreb
Široki - Helios
Cibona - Radnički
Makabi - Krka

TABELA: Makabi 12-1, Cedevita 11-2, Partizan mt:s 9-4, Budućnost 9-4, Olimpija 8-5, Zagreb 7-5, Cibona 7-6, Radnički 6-7, Široki 5-7, Hemofarm 4-9, Krka 4-9, Crvena zvezda 3-10, Helios 3-10, Zlatorog 2-11.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC