• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik KSS: Cilj - zlato na EP 2013.

Dragan Đilas rekao da je jedan od glavnih ciljeva te organizacije da muška reprezentacija na prvenstvu Evrope 2013. godine osvoji šampionsku titulu.

 Predsjednik KSS: Cilj - zlato na EP 2013. Izvor: MONDO

"Siguran sam da ćemo u narednoj godini uspješno prebroditi kvalifikacije, a onda 2013. na šampionatu u Sloveniji, vjerujem uz veliku podršku naših navijača, osvojiti zlatnu medalju", izjavio je Đilas na novogodišnjem koktelu KSS u beogradskom hotelu "Zira".
Đilas je naveo i da dosta očekuje od ženske seniorske reprezentacije, koja takođe igra kvalifikacije za EP.

"Mnogo očekujemo od djevojaka sljedeće godine. Ako naprave dobar rezultat, moći ćemo da tražimo više novca za žensku košarku. Cilj nam je da i djevojke počnu da prave rezulztate kakve ima muška selekcija", poručio je Đilas.



On je priznao da cijelu organizaciju i dalje boli neuspjeh na ovogodišnjem kontinentalnom prvenstvu u Litvaniji.

"Mnogo mi je žao zbog Litvanije, neki od nas su i suzu pustili, ali nije nam se dalo... Siguran sam da ćemo proći kvalifikacije (za EP) i da ćemo iz Slovenije uz pomoć navijača donijeti zlato. Vjerujem i da će se djevojke plasirati na EP (2013)", rekao je Đilas.

Prvi čovjek KSS naveo je i da je dobra stvar to što će publika u cijeloj Srbiji moći da gleda nacionalni tim, jer će se utakmice kvalifikacija za EP igrati i van Beograda.

"Hvala svima koji su pomogli srpsku košarku, pogotovo onima koji su ostali uz nas i poslije slabog rezultata u Litvaniji. Trudili smo se da uvedemo neke nove vjetrove u savez i da u taj sport vratimo ljude koji su mu posvetili život. Mislim da smo u tome uspjeli. U posljednjih sedam, osam mjeseci, vratili smo pola dugovanja i nadam se da ćemo u sljedećoj godini dug svesti na nulu, a onda ćemo početi da razvijamo košarkaške centre i stimulišemo rad s mladima", rekao je Đilas.

Novogodišnjem koktelu prisustvovala su brojna poznata imena iz svijeta košarke, među kojima Predrag Danilović, Svetilav Pešić, Zoran Sretenović, Dragan Todori, Nebojša Ilić, bivši reprezentativci Dejan Koturović, Milenko Topić...

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC