• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Vuksanović ponovo u Radničkom

U dresu Košarkaškog kluba Radnički ponovo će zaigrati Vladimir Vuksanović, iskusni krilni centar visok 207 centimetara.

 ABA: Vuksanović ponovo u Radničkom Izvor: MONDO

On je sa upravom Radničkog postigao dogovor da igra do kraja tekuće sezone.

Vuksanović je bio u sastavu Radničkog u debitantskoj sezoni 2009/2010. Tada je zabilježio ukupno 181 poen, sa realizacijom od 52 odsto, uz to i 32 skoka i 10 asistencija. Najbolju partiju pružio je u susretu protiv Heliosa u Kragujevcu kada je Radnički slavio nakon pobjede rezultatom 69:66. Vuksanović je tada bio najkorisniji igrač meča, pritom je postigao 25 poena.

U periodu do povratka u redove Kragujevčana je pauzirao u košarkaškim nastupima nakon teže povrede koljena koju je jesenas u potpunosti sanirao.

"Uželio sam se košarke i to je, uz potrebe kluba, osnovni razlog što sam opet ovdje. Usuđujem se da kažem da dolazim na mjesto uspjeha. Smatram da je čitava priča u Kragujevcu jako uspješna i ponosan sam što sam već bio dio nje, a presrećan što ću biti i u narednim mjesecima, do kraja aktuelne sezone. Čitav postoperativni period sam odradio uspješno, vježbao sam naporno u teretani i na stadionu. Sada preostaje da, zajedno sa trenerima u Kragujevcu, to pretvorimo u specifiku, na terenu", rekao je Vuksanović, prenosi klupski sajt.

O rezultatima Radničkog ove sezone u regionalnoj ligi, Vuksanović kaže da je sasvim realno da na kraju takmičenja zauzme ciljano šesto mjesto.

"Čitava ova kragujevačka košarkaška priča je sama po sebi ogromna. Po snazi ekipe, mislim da definitivno zaslužujemo to mjesto koje cilja klub na Jadranu i u samom vrhu srpske košarke. Priključio sam se, u dogovoru sa šefom struke Miroslavom Mutom Nikolićem, da najprije uđem u jak režim treninga i nakon toga da dođem do pravog ritma uoči te, za nas možda i najbitnije, Superlige Srbije. Kako sada stvari stoje, teško je da će Srbija dogodine imati više od tri predstavnika u Jadranskoj ligi. Samim tim, ulog je mnogo veći u srpskom šampionatu koji slijedi od marta 2012. godine. Gledano na igrački kadar koji ima Radnički, smatram da je izvodljivo da dopremo do dva domaća finala, baš kao i do ciljane ABA pozicije. Naravno, to treba dokazati djelima. Zato smo tu", poručuje Vuksanović.

Tim Radničkog je u međuvremenu napustio Uroš Lučić, nakon raskida ugovorene saradnje, pa će i on biti povratnik u redove jednog ABA ligaša, a to je slovenačka Krka za koju je nastupao u sezoni 2009/2010.

(MONDO - foto: KK Radnički)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC