• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veličkoviću svanulo, Realu pao mrak

Bilbao umalo nanio Madriđanima najubedljiviji poraz za 12 sezona takmičenja u Evroligi koju organizuje ULEB.

 Veličkoviću svanulo, Realu pao mrak Izvor: MONDO

Novica Veličković čekao je dve godine na dvocifren učinak u evroligaškom meču i kada je konačno "proradio" - pogodilo se da to bude u teškom neuspjehu njegovog tima.

Bilbao je u četvrtom kolu Top 16 faze deklasirao Real rezultatom 93:69, čime je značajno umanjio šanse "kraljeva" da se plasiraju u četvrtfinale.

I jedni i drugi imaju skor 2-2 (vodeći Montepaski 4-0), ali je Bilbao nadoknadio "minus 16" iz Madrida i stekao prednost u međusobnim susretima.

Za 11 i po godina, koliko igra Evroligu pod okriljem ULEB-a, Real je samo jednu utakmicu izgubio većom razlikom nego u srijedu - dogodilo se to marta 2002, kada ga je Kinder iz Bolonje kao gost dobio rezultatom 86:58.

Za Real su tada kao veterani nastupali Aleksandar Đorđević, Žan Tabak i nešto mlađi Dragan Tarlać, dok su Kinder predvodili "mladi lavovi" - Marko Jarić, Emanuel Đinobili i Matjaž Smodiš...

Veličković je protiv Bilbaoa postigao 17 poena i uz tri skoka, dve asistencije i dve ukradene lopte bio jedini Realov igrač vrijedan pomena, uz crnogorskog Španca Nikolu Mirotića.

"Novica ubica" posljednji put je u Evroligi dao dvocifren broj poena još 11. februara 2010. protiv Montepaskija (13), a rekord od dolaska u Real prije dve i po godine mu je 21 poen, protiv Armani Džinsa 26. novembra 2009.

Bilbau je 15 od ukupno 17 poena, uključujući tri trojke, ubacio u trećoj četvrtini. "Kraljevi" su gubili na poluvremenu sa nevjerovatnih 52:26.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC