• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Partizan mt:s favorit u Vršcu

Partizan u petak u Vršcu igra protiv Hemofarma, a trener crno-bijelih kaže da njegov tim mora da bude maksimalno oprezan.

 ABA: Partizan mt:s favorit u Vršcu Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana mt:s u petak uveče igraju u Vršcu protiv Hemofarma meč 22. ABA Lige u kojem su veliki favorit.

To govori stanje na tabeli, tradicija, ali, prije svega, trenutna forma dvije ekipe. Zanimljivo, biće ovo prvi put da Milan Mačvan igra protiv svog nekadašnjeg kluba Hemofarma u Vršcu.

Poslije niza odlazaka iz Vršca, uključujući i odluku trenera Željka Lukajića da napusti kormilo podmlađenog tima, "vbruć krompir" preuzeo je Nebojša Bogavac. Od njegovog dolaska, Hemofarm je nabolju igru pružio u drugom poluvremenu polufinalnog duela protiv Crvene zvezde Diva u Kupu "Radivoja Koraća" u Nišu.

Potom su uslijedili pravi debakl protiv Cibone u Vršscu i očekivan poraz od Makabija u Tel Avivu. Bez obzira na sve nedaće Vrščana i na podmlađeni tim, trener crno-bijelih Vlada Jovanović upozorava svoje igrače na maksimalni oprez, jer mladost znači i polet, znači i rasterećenost, odsustvo straha...

"Ono što je do sada bilo, sigurno će tako i ostati - Hemofarm je agresivan su na oba dijela terena i u napadu i u odbrani. Ne nedostaje im motiv, mislim da imaju dobru kombinaciju mladosti i iskustva. Iskusniji igrači, koji u ovom trenutku nose osnovni kvalitet Hemofarma, imaju veliki broj utakmica kako u domaćem prvenstvu, tako i u međunarodnim takmičenjima, i poene u rukama. Hemofarm ima stvarno veliki broj jako mladih i talentovanih igrača koji će kroz utakmice koje predstoje da dokažu kvalitet. Mi moramo ozbiljno da ih shvatimo, jer će oni biti vrlo motivisani protiv nas", kaže Jovanović za klupski sajt.

Stastika je apsolutno na strani Partizana. Utakmica u petak biće ukupno 74. susret u istoriji crno-bijelih i tima iz Vršca. Partizan je 60. puta bio bolji, dok su košarkaši Hemofarma odnijeli ukupno 13 pobjeda. Skor u regionalnoj ligi je u sličnom odnosu. Timovi su odigrali ukupno 25 utakmice, Partizan ima 20 pobjeda, dok su Vrščani pet puta bili uspješniji.

Na posljednjem meču crno-bijelih i Vrščana tim iz Humske je odnio ubjedljivu pobjedu, rezultatom 82:60.

Hemofarm je trenutno na dvanaestoj poziciji, ima skor od pet pobjeda i 16 poraza. Partizan mt:s je na trećoj poziciji sa 15 pobjeda i šest poraza.

"Naš cilj do kraja sezone je da izborimo Fajnal-for i bez obzira koliko je to blizu moramo da budemo ozbiljni i da poštujemo sve ekipe sa kojima se susrećemo. Osim odlaska na Fajnal-for, želimo da budemo i što bolje plasirani i to je drugi razlog zbog koga je svaki meč važan. Hemofarm ima jedan sistem i to je sredina gdje se jako dobro radi. Ove godine su krenuli sa podmlađenim sastavom. U toku sezone su ostali bez dva ključna igrača i promijenili su trenera. Šef struke Bogavac, kome je ovo prvi angažman kao treneru, u narednom periodu, bez obzira što je vrlo kratko sa njima, sasvim sigurno će pokušati da ostavi svoj pečat", primjetio je trener crno-bijelih.

Meč Hemofarm - Partizan počinje u 20 časova. Direktan tv prenos je na kanalu Arena sport.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC