• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: Ostavite Čovića na miru!

"Filip Čović nije Dejan Bodiroga ili Dražen Petrović, ali je dobar momak, voljen u ekipi i neka ga kritičari puste da radi", zatražio Svetislav Pešić.

 Pešić: Ostavite Čovića na miru! Izvor: MONDO

Košarkaši Crvene zvezde vraćaju se za vikend na svoj teren, poslije poraza od Širokog u Hercegovini. "Zasluženog i od boljeg tima", smatra trener ekipe sa Malog Kalemegdana.

Za razliku od gostujućih dvorana, momci u crveno-bijelim dresovima uživaju kod kuće u posljednje vrijeme. Pobjede nad Zagrebom i Heliosom, ostvarene pred velikim brojem gledalaca, ulile su im samopouzdanje. Možda i preveliko, sudeći prema igri protiv Širokog.

Svetislav Pešić otkrio je na konferenciji za novinare pred meč sa Krkom razloge najnovijeg poraza crveno-bijelih.

"Otišli smo u Široki možda uljuljkani pobjedama na svom terenu i tamo pokušali da prerano radimo stvari po automatizmu. Njega nema bez mukotrpnog rada. Pobijedili smo nekoliko utakmica, zaslužili možda i pretjeranu podršku publike i loše pristupili utakmici", rekao je Pešić.

Iskusni trener upozorio je ekipu i navijače da ne misle da će lako izaći na kraj sa Krkom i pozvao ih na trezven i oprezan pristup. Takođe je i predvidio ponašanje dijela publike u slučaju po Zvezdu dobrog početka utakmice.

"Trebalo bi da budemo oprezni iz tri razloga. Krka u posljednjih deset godina ima bolje rezultate od Crvene zvezde, pobijedili su nas tamo i opredijelili su se da ove sezone mijenjaju tim, dok ga mi stvaramo. U meču sa njima neće biti mjesta za automatizam, mada već mogu da pretpostavim da će navijači, ako povedemo sa šest poena, tražiti da ubacim Cvetkovića, onda će još trojica iza klupa da traže Nedovića i da kritikuju Čovića", rekao je Pešić i posebno se osvrnuo na igru plejmejkera i njegov status kod navijača.

"Onda počinju i da viču: 'Nemoj Čovića, on mora igra zato što je sin predjednika!', uništavaju tog momka. On nije ni Dejan Bodiroga ni Dražen Petrović iz najboljih dana, ali je dobar dečko, svi ga u ekipi vole i neka ga puste da radi", аpelovao je Pešić.

Duel crveno-bijelih i Krke zakazan je za subotu u 20.00 časova, cijena karata je uobičajena, a prvih 67 kupaca ulaznice dobiće simboličan poklon, povodom rođendana SD Crvena zvezda.

ODLAZAK JANKOVIĆA: ODBIO NAS, POSLUŠAO MENADŽERA




Trener Crvene zvezde osvrnuo se i na odlazak perspektivnog juniora Nikole Јаnkovića iz kluba.

"Prisustvovao sam razgovorima sa juniorima i njihovim roditeljima i mogu reći da rastu u dobrim familijama. Selekcija će nastaviti da radi i bez Jankovića, on nije zadovoljio principe rada dovoljne da postane vrhunski igrač, iako je riječ o talentovanom mladiću. Pričao sam i sa njim, ali on je odlučio da posluša svog menadžera, mog bivšeg igrača i napusti klub".

Pešić je rekao da su na Malom Kalemegdanu razočarani zbog toga što su o Jankoviću brinuli od njegove 13. godine i potvrdio da mu je i lično ponudio šansu da se razvija u Crvenoj zvezdi, ali da junioru to nije bilo dovoljan razlog da ostane.

(M.Šolak - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC