• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RADNIČKI: Evropa nadohvat ruke

Kragujevčani će u utorak (18.00) odigrati posljednji meč ABA lige pred svojim navijačima. Potom im slijede tri gostovanja za osam dana.

 RADNIČKI: Evropa nadohvat ruke Izvor: MONDO

Partizan mt:s ide na Fajnal for, Crvena zvezda Diva ne može na evroscenu, dok Hemofarm usred sezone vrši smjenu generacija, spokojan jer je u novembru i decembru zabilježio dovoljno pobjeda da ne završi na posljednjem mjestu i automatski ispadne iz ABA lige.

Samo Radnički od srpskih timova ima konkretan i rezultatski snažan motiv u završnici ligaškog dijela regionalnog takmičenja.

Ako savlada Helios u utorak na svom parketu, a onda Zlatorog i Krku u gostima, tim Miroslava Nikolića steći će pravo nastupa u Evrokupu 2012/13, što je javno proklamovano kao primarni cilj za ovu sezonu.

Gostovanje Makabiju 17. marta bilo bi tada revijalnog karaktera...

Poslije možda i prelomne pobjede nad Zagrebom u Draženovom domu, Radnički bi u narednim utakmicama trebalo "samo" da opravda ulogu favorita.

"Helios je po rangu ispod Radničkog, ali dobro znamo kako igraju sve ekipe koje trenira Zmago Sagadin. Fizički su spremni, 'kidaju' za svaku loptu i ako uđemo u meč malo mekše nego što bismo igrali neki derbi, mogu vrlo lako da nas pobijede. Uostalom, slično iznenađenje smo mi priredili Zagrebu", ističe Vladimir Vuksanović.

Birčević i Vuksanović protiv "mrava" su nadoknadili učinak povrijeđenih Sinoveca i Stivena Markovića, a sličan zadatak imaće i u narednim utakmicama.

Dok se Sinovec neće vratiti u tim do početka Superlige Srbije, Marković (prepone) bi mogao da pomogne najkasnije u subotu protiv Zlatoroga.

"Neozbiljno bi bilo da veliku pobjedu u Zagrebu i prednost koju smo tamo stekli prokockamo na domaćem terenu. Neće nam biti lako, ali očekujem pobjedu", dodao je Vuksanović.

Prvi meč u Domžalama, pripao je Radničkom poslije produžetka - 98:90.

Osovinu ekipe Heliosa čine američki plejmejker Gej, bek Prepelič i iskusni centar Drago Pašalić.

PAROVI 23. KOLA:

utorak

Radnički - Helios 18.00
Široki - Olimpija 18.00
Cibona - Cedevita 20.00

srijeda

Partizan mt:s - Budućnost 18.00
Hemofarm - Zlatorog 18.00
Krka - Zagreb 18.00

Makabi - Crvena zvezda Diva (15. marta)

TABELA: Makabi 20-1, Cedevita 17-5, Partizan mt:s 16-6, Budućnost 15-6, Široki 13-10, Cibona 12-10, Radnički 11-11, Zagreb 11-11, Olimpija 11-11, Crvena zvezda Diva 10-13, Helios 6-16, Krka 5-17, Hemofarm 5-17, Zlatorog 2-20.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC