• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bojić: Superliga Srbije startuje 24. marta

Klubovi odlučuju o predlogu za početak bitke za srpsku košarkašku titulu, a 24. mart je najvjerovatniji termin prvog kola Superlige Srbije.

 Bojić: Superliga Srbije startuje 24. marta Izvor: MONDO

U finišu takmičenja u ABA i Košarkaškoj ligi Srbije, u žižu javnosti dolazi borba za titulu u Superligi Srbije, u kojoj će igrati srpski regionalni predstavnici i četiri najbolja tima iz KLS.

Početak završnice sezone biće određen na sastanku klubova 12. marta, ali je već poznat najvjerovatniji termin prvog kola.

"Prijedlog je da Superliga počne 24. marta, sedam dana poslije završetka naše i ABA lige. Imali bismo pauzu u vrijeme fajnal-fora u Tel Avivu, koji startuje 28. aprila, dok je prijedlog da se ligaški dio Superlige završi 20. maja. Poslije toga bi četiri najbolje ekipe igrale u polufinalu plej-ofa na dvije pobjede, dok se finale igra na tri dobijena meča", izjavio je za "Novosti" direktor KLS Predrag Bojić.

Prema važećim propozicijama, iz Košarkaške lige Srbije ispašće tri tima, ali postoji i varijanta koja bi promijenila zapisanu proceduru.

Postoje spekulacije o tome da bi Makabi mogao da istupi iz ABA lige, uprkos trogodišnjem ugovoru. U tom slučaju, nezvanično, srpska košarka zadržala bi četvrtog predstavnika u regionalnom takmičenju.

"Ako bude tako, iz domaće lige ispašće samo dvije ekipe", pojasnio je Bojić.

Direktora KLS brine mogućnost da srpska košarka, zbog lošijeg nacionalnog koeficijenta u odnosu na hrvatsku, spadne na tri predstavnika u ABA ligi.

"Zabrinut sam za određene klubove koji su u padu, a imaju tradiciju nastupa u regionalnoj ligi. To će se sigurno odraziti na srpsku košarku, a teško je pretpostaviti kakvu ćemo situaciju imati u naredne tri godine. Prije svega mislim na one koji bi trebalo da prate naše timove ekstra kvaliteta".

Bojić je istakao da je zadovoljan mnogim aspektima u domaćoj ligi, ali podstoje i oni zbog kojih nije...

"Razočaran sam time što mnogo ekipa igra sa starijim igračima, a trebalo bi da ovo bude liga koja će praviti košarkaše. Zadovoljan sam disciplinom, regularnošću i finansijskom situacijom, s obzirom na to da imamo dva sponzora koji redovno izmiruju svoje obaveze", rekao je Bojić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC