• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Hauarde, ostani, molimo te!

Ol star centar navodno će se pitati o sudbini trenera Van Gandija i generalnog menadžera Smita na kraju sezone.

 NBA: Hauarde, ostani, molimo te! Izvor: MONDO

Do isteka roka za obavljanje trampi u NBA ligi ostalo je oko 48 sati, a sve oči gledaju ka Floridi, gdje čelnici Orlando Medžika moraju da odluče šta će sa svojim daleko najboljim košarkašem Dvajtom Hauardom.

Popularni "Supermen" će na kraju sezone postati slobodan agent, što znači da će moći da promijeni sredinu po svom nahođenju.

Zato su čelnici Orlanda suočeni sa teškim izborom - da li da rizikuju gubitak oslonca čitave franšize (kluba) bez ikakve nadoknade, ili da se sada pomire sa gubitkom, pa do četvrtka da probaju da svedu štetu na što manju mjeru.

Iz perspektive tima koji ima nezadovoljnu zvijezdu, idealan primjer za drugu varijantu je prošlogodišnja trampa Karmela Entonija u Njujork.

Denver se tada odrekao Entonija i Čonsija Bilapsa, ali je u zamjenu dobio četvoricu upotrebljivih igrača i tri draft "pika", tako da ove sezone bilježi znatno bolje rezultate od "pojačanih" Niksa!

Operativci Medžika ovih dana rade na "tri fronta" - razmatraju ponude drugih timova, sami pokušavaju da zaključe trampu kojom bi pojačali ekipu i odobrovoljili Hauarda, a povrh svega toga mu obećavaju kule i gradove ne bi li ovaj pristao da im pruži bar "još jednu šansu".

To bi značilo da ne potpiše novi, višegodišnji ugovor, već da ostane u Orlandu još jednu sezonu, što je opcija koju Hauard ima u važećem ugovoru i donijela bi mu 19,26 miliona dolara.

Sajt ESPN objavio je da se u sklopu tih obećanja pominju i doskoro nezamislive stvari.

Navodno je Hauardu obećano da će do četvrtka biti doveden jedan kvalitetan igrač, a da će on na kraju sezone moći da odluči da li da trener Sten Van Gandi i generalni menadžer Otis Smit ostanu, ili da im se daju otkazi i traže nova rješenja!?

Poznato je da se nekim zvijezdama u modernoj NBA eri daju ogromne privilegije - Lebron Džejms je u Klivlendu radio šta je htio (pa mu ni to nije bilo dovoljno), Kobi Brajant prije nekoliko dana je u odlučujućem napadu protiv Bostona promijenio akciju koju je nacrtao trener Majk Braun itd.

Ipak, ponuda kakvu je dobio Hauard (pod uslovom da je to istina) do sada nije poslata nijednom igraču. To samo pokazuje koliko su superstarovi važni timovima, odnosno da je njihova moć praktično neograničena.

I tako će i ostati, sve dok je potražnja manja od ponude, tj. sve dok ima (mnogo) manje velikih zvijezda, nego što ima timova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC