• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović: Kuzmića hoće Srbija, ali biće naš

''Za Ognjena Kuzmića, koji je izvanredan talenat, zainteresovani su i Srbi, ali mislim da će se on pojaviti na pripremama reprezentacije BiH'', kaže Aco Petrović.

 Petrović: Kuzmića hoće Srbija, ali biće naš Izvor: MONDO

Delegacija košarkaške reprezentacije BiH sa selektorom Aleksandrom Petrovićem na čelu otputovaće u Španiju i Italiju gdje će obaviti razgovore sa standardnim i potencijalnim reprezentativcima.

Petrović je u srijedu na konferenciji za medije u Sarajevu objasnio da su zahtjevi igračima koji igraju širom Evrope već poslati te da u Košarkaškom savezu BiH očekuju njihove odgovore.

Hrvatski stručnjak ističe da postoji veliki broj košarkaša koji su mu zanimljivi te da je o reprezentativnim pitanjima već razgovarano sa čelnicima Širokog, koji dugi niz godina pokazuje da je najozbiljniji košarkaški kolektiv u BiH.

''Razgovarali smo sa ljudima iz Širokog o reprezentaciji i oni su spremni sarađivati s nama. Igrači iz Hercegovine su i prije igrali za BiH, ali moramo imati na umu da su izraziti talenti s tog područja zanimljivi i reprezentaciji Hrvatske'', rekao je Petrović, prenose sarajevski elektronski mediji.

Generalni sekretar KS BiH Harun Mahmutović je dodao da je o tom pitanju već ostvaren napredak jer su se igrači iz omladinskog pogona Širokog odazvali pozivu selektora mladih reprezentacija BiH.

U Španiji Petrović želi ''u akciji'' da vidi igrače koji se najbolje snalaze pod obručima - Nedžada Sinanovića (222 cm), koji je već izrazio želju da igra za BiH, te mladog Dobojliju Ognjena Kuzmića (215 cm 1990. godište), koji bi za nekoliko godina mogao biti jedan od ključnih igrača reprezentacije.

Za njega su zainteresovani brojni klubovi kao i reprezentacija Srbije.

''Za Kuzmića, koji je izvanredan talenat, zainteresovani su i Srbi, ali mislim da će se on pojaviti na pripremama reprezentacije BiH. Zavisno od igrača koje ćemo imati na krilnoj poziciji, morat ćemo odlučiti da li želimo zadržati Henrija Domerkanta, ili se opredijeliti za američkog pleja. Postoji nekoliko igrača tog tipa koji igraju u Španiji i s kojima želimo razgovarati'', naglasio je selektor BiH.

U sjajnoj formi za rimsku Lotomatiku nastupaju bekovi Nihad Đedović i Nemanja Gordić. Petrović u svojim planovima ozbiljno računa na ova dva igrača i planira ih posjetiti nakon obilaska Španije.

Petrović i Mahmutović su već uskladili plan i program priprema i prijateljskih susreta reprezentacije BiH. Selektor je u tim doveo stare i provjerene saradnike, među kojima i košarkašku legendu Mirka Novosela.


Okupljanje reprezentacije zakazano je za 10. jul, nakon čega najbolje košarkaše Bosne i Hercegovine očekuju pripreme i turniri, te kvalifikacijski ciklus za prvenstvo Evrope u Sloveniji 2013. godine.

(MONDO, foto: Fotoservis)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC