• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Partizanu derbi protiv Cedevite

Velika borba u "Pioniru" i pobjeda Partizana nad najboljom hrvatskom ekipom - 67:63. Mačvan 17 poena.

 ABA: Partizanu derbi protiv Cedevite  Izvor: MONDO

Partizan mt:s i Cedevita odigrali su večeras u Beogradu uvertiru pred duel na Fajnal-foru regionalne ABA Lige.

Crno-bijeli su savladali najbolju hrvatsku ekipu 67:63, poslije preokreta u drugom poluvremenu.

Srpski šampion bio je u zaostaku na poluvremenu (29:36), ali je inspirisani Milan Mačvan (ukupno 17 poena) pokrenuo "Parni valjak".

Partizan je bolje počeo utakmicu i kontrolisao je igru. Epilog je bio +7 za crno-bijele na kraju prve četvrtine (19:12).

Međutim, Dražen Anzulović je najprije podviknuo svojim igračima u tajm-autu, upitavši ih: "Da li vi samo igrate ili gledate utakmicu", da bi im potom naložio da promijene način defanzive. Prešlo se na zonu i kombinovanu odbranu, što je zbunilo crno-bijele koji nikako nisu uspijevali da pogode koš, a sa druge strane Cedevita je demonstrirala svoje najjače oružje - šut spolja. Sve to je dovelo do promjene na semaforu u korist ekipe iz Zagreba - 36:29.

Partizan je u drugoj četvrtini pogodio samo 10 puta, odnosno dao je samo 10 poena. Cedevita je prvi dio utakmice završila sjajnim udarcem za dva - 80 odsto, a trojke je šutirala 4 od 10. Partizan je pogodio samo jednu trojku iz isto toliko pokušaja.

U trećoj četvrtini razigrali su se Milan Mačvan i Dragan Milosavljević, koi je ubacio dvije trojke, a Mačvan jednu što je dovelo do novog preokreta - 46:42 za Partizan. Cedevita je uzvratila u finišu treće četvrtine - dvije trojke Vorena i Opačaka i pogocima Bilana (2+1). To je Zagrepčanima donijelo +3 (51:48) pred posljednju četvrtinu.

Novom trojkom Milana Mačvana Partizan je ponovo došao u vođstvo 53:51. Cedevita je odgovorila, takođe, trojkom za 54:53, ali to je bilo posljednje vođstvo gostiju.

Poenima Miroslava Raduljice, Danila Anđušića, a potom i zakucavanjem Milosavljevića, Partizan je došao do +5 (59:54).

Ali, Cedevita ponovo uzvraća trojkama (opet Voren i Opačak). Ipak, ne uspijeva i da preokrene. Pri rezultatu 63:60 za Partizan, trenutak odluke.

Mačvan se borio za loptu, Opačak ga je blago odgurao, što je sudijama bio znak da sviraju faul. Trener Cedevite se iznervirao i dobio je tehničku grešku.

Mačvan je promašio dva bacanja (Partizan je vezao šest promašenih penala u posljednjoj četvrtini - Dominik Džejms dva i Mačvan četiri), ali je zato Anđušić bio precizan oba puta, čime su crno-bijeli otklonili dileme oko pobjednika.

Cedevita je pogodila čak 10 trojki iz 23 pokušaja, ali je imala i 23 izgubljene lopte. Partizan je pogodio pet trojki iz 21 pokušaja, a element koji je značajno doprinio pobjedi bio je ofanzivni skok - ukupno 11.

Mačvan je sa 17 poena (3/6 dva, 2/4 tri) i 9 skokova bio najistaknutiji u Partizanu. Miroslav Raduljica je ubacio 14 poena, Džejms je imao po osam poena i asistencija, kao i četiri ukradene lopte.

Cedevitu je predvodio Kristofer Voren sa 11 poena (3/7 tri), koliko je dao i njegov imenjak Ovens.

"U prvom poluvremenu nаstаvili smo igru iz Ljubljаne, pomаlo neаngаžovаno, sа lošim šutem zа tri poenа i slаbom reаkcijom nа njihove promjene odbrаne i igrаnje Smodišа nа nаše petice", ocijenio je poslije utakmice trener Partizana Vlada Jovanović i dodao:

"Poslije dogovorа u svlаčionici, ne toliko tаktičkog koliko buđenjа energije, odbrаnom smo stigli rаzliku. Koncentrаcijа prilikom korišćenjа bonusа omelа nаs je dа prelomimo utаkmicu rаnije".

Jovanović priznaje da nije očekivao pad u formi ekipe.

"Nisаm očekivаo i ne očekujem dа dugo trаje, аli morа dа se dogodi. Poslije devet pobjedа i jаko dobrog Kupа nаstаvili smo pod аdrenаlinom dа dobijаmo, аli je problem nastao kada su se povrijedili Džejms i Božić. 'Tаnki' smo na poziciji plejmejkera i svаko mijenjаnje prаvi problem", zaključio je Jovanović.

PARTIZAN mt:s: Kecman, Raduljica 14, Lučić 4, Anđušić 6, Čakarević 2, Mačvan 17 (2/4 za tri), Milosavljević 8, Džejms 8 (osam asistencija) 8, Bertans 7 (1/1 za tri), Katić 1.

CEDEVITA: Baždarić 5, Kristofer 11, Smodiš 10, Opačak 6, Drejper 8 (6 as), Bilan 7, Bagarić 5, Ovens 11 (3/7 za tri).

Hemofarm je u Vršcu savladao Olimpiju 78:75 (22:28, 21:12, 16:14, 19:21).

Najefikasniji je bio Mladen Jeremić sa 21 poenom, njegov imenjak Pantić je dodao 15, a Đorđe Gagić 13. Kod gostiju iz Ljubljane Vladimir Dašić je bio najbolji sa 15 poena.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC