• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Zvezda u "mašini" Makabija

Katastrofa crveno-bijelih košarkaša u Tel Avivu. Prvak Izraela dobio prvo poluvrijeme sa 34 poena razlike, na kraju 101:66.

 ABA: Zvezda u "mašini" Makabija Izvor: MONDO

Izlet na krajnji jugoistok Mediterana bio je lijepo iskustvo za izabranike Svetislava Pešića, ali samo sa turističkog aspekta. Na terenu je bilo veoma neprijatno, mada uz izvlačenje pravih pouka može da bude i korisno.

Obrukali su se crveno-bijeli mlakom igrom u prvih 20 minuta, da bi u nastavku riješili da se bore kao muškarci i to im se vratilo rezultatskim "egalom".

Konačnih 101:66 (26:13, 32:11, 18:17, 25:25) ostaće zapisani da ih podsjećaju kako ne smije da se igra, pa makar na drugoj strani bio četvorostruki prvak Evrope!

Crvena zvezda Diva kolo prije kraja takmičenja ostaje deseta na tabeli sa skorom 11-14, dok Makabijev jedini poraz ostaje onaj iz meča sa Zagrebom u gostima, prije više od tri mjeseca.

I dok je tim Dejvida Blata pokazao da je spreman za početak četvrtfinala plej-ofa Evrolige protiv Panatinaikosa, Zvezda će u nedelju u "vječitom derbiju" morati da zapne iz petnih žila, ne bi li se iskupila pred svojim navijačima.

Sava Lešić je sa 14 poena i četiri skoka bio najistaknutiji u gostujućem timu. Bojan Subotić postigao je 11 poena, koliko i mladi Aleksandar Cvetković (8/8 sa linije slobodnih bacanja).

Kod Makabija su po 17 poena upisali Kit Lengford i Sofoklis Skorcanitis, a još četvorica imala su dvocifren učinak.

Kako je igrao "ponos Izraela"? Zabilježili su asistencije kod 32 od 39 koševa iz igre, imali osam ukradenih lopti u prvom poluvremenu (Zvezda nijednu), trčali su u kontranapad poslije skoro svakog promašaja crveno-bijelih...

Jedino ih šut za tri poena baš nije služio (8/29), inače bi rezultat bio još gori po Beograđane.

Zvezda u prvoj četvrtini nije imala rješenje za Skorcanitisa pod košem i Grk je bio najzaslužniji za rano vođstvo od 11:2, 16:4, 26:11.

Onda su "žuti" počeli da rešetaju koš gostiju iz tranzicije, pri čemu su za prvih pet minuta druge dionice čak četiri puta poentirali uz faul i dodatno slobodno bacanje. Prednjačio je brzi i nepredvidivi Lengford, a na semaforu je već u 15. minutu pisalo 42:18.

Blu je trojkom u 19. minutu povisio na 54:24, ali Makabi ni tu nije stao, već su Pnini i Šajer do poluvremena dosuli so na ranu.

Bilo je to ubjedljivo najbolje prvo poluvrijeme Blatovog tima u ABA ligi (58:24), prethodni rekord postavljen je još u drugom kolu protiv Zlatoroga (54:31)...

Košarkaši Zvezde u nastavku su izašli na parket sa bitno izmijenjenim stavom, skupili su odbranu u reketu i sa nekoliko ukradenih lopti (prvenstveno Milutinovića) stavili do znanja da neće dozvoliti debakl i u drugih 20 minuta.

Makabi je neko vrijeme bio bez rješenja u napadu, promašivao je šuteve za tri poena i crveno-bijeli su iz kontri, lijepim kombinacijama u pozicionom napadu i konačno trojkom Subotića smanjili na 64:38.

Međutim, Blat se naljutio i natjerao svoje igrače da zaigraju borbenije i koncentrisanije. Loše dodavanje Petra Popovića, faul u napadu Subotića i promašaj Nedovića za samo minut su kažnjeni serijom od 6:0.

Zatim je Pnini pogodio trojku i Makabi se začas vratio na "plus 34" sa poluvremena (73:39). Bilo je zatim i 87:47, 89:49, da bi Cvetković trojkom i serijom pogođenih bacanja smanjio na nešto podnošljiviju razliku.

TABELA: Makabi 23-1, Cedevita 18-7, Partizan mt:s 18-7, Budućnost 17-7, Široki 14-11, Olimpija 13-12, Cibona 12-13, Radnički 12-13, Zagreb 12-13, Crvena zvezda Diva 11-14, Krka 8-17, Hemofarm 7-18, Helios 7-18, Zlatorog 2-23.

PAROVI POSLEDNJEG KOLA: Zagreb - Široki (petak), Makabi - Radnički, Zlatorog - Krka, Cibona - Helios, Cedevita - Hemofarm, Olimpija - Budućnost (subota), Crvena zvezda Diva - Partizan mt:s (nedelja).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC