• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lejkersi bez Fišera, trampe pljuštale

Iskusni plejmejker "trejdovan" u Hjuston, a njegovo mjesto u startnoj petorci pripašće Ramonu Sešnsu, koji u Stejpls centar stiže iz Klivlenda.

 Lejkersi bez Fišera, trampe pljuštale Izvor: MONDO

Los Anđeles Lejkersi jurišaće na titulu sa novim plejmejkerom!

Materijalizovana je trampa sa Klivlendom, o kojoj se pričalo nedeljama, pa će žuti dres obući solidni Ramon Sešns, kao i malo korišćeno krilo Kristijan Ajenga, dok su Kavsi dobili Luka Voltona i Džejsona Kapona.

Derek Fišer (37) po drugi put u karijeri napušta Los Anđeles, ali ovog puta voljom kluba, a ne kao 2004, kada je bio slobodan agent i potpisao za Golden Stejt.

Lejkersi su ga proslijedili Hjustonu, u zamjenu za krilnog centra Džordana Hila, sa ciljem da rasterete platni spisak. Poziciju plejmejkera pokrivaće Sešns i Stiv Blejk, koji je do sada bio rezerva Fišeru.

Posljednji dan predviđen za trampe u sezoni 2011/12 donio je još mnogo uzbuđenja.

Zanimljiv posao napravili su Denver, Vašington i Los Anđeles Klipersi. Denver i Vašington praktično su razmjenili centre, tako da se Brazilac Nene preselio u glavni grad SAD, a teatralni Džavejl Mekgi postao stanovnik Kolorada.

Klipersi su popunili poziciju šutera, oslabljenu povredom Čonsija Bilapsa, tako što su od Vašingtona dobili Nika Janga. Roni Turijaf i Brajan Kuk ubačeni su u ovaj trojni "trejd" kako bi se uklopile plate igrača koji odlaze i dolaze.

Veteran Stefen Džekson, koji je u utorak sa Endruom Bogutom poslat u Golden Stejt za Monte Elisa i Ekpe Judoa, nije bio član Voriorsa ni dva dana! Proslijeđen je San Antoniju, u zamjenu za Ričarda Džefersona.

"Starter" Portlanda na krilnoj poziciji Džerald Valas otišao je u Nju Džersi Netse, dok će u suprotnom pravcu povrijeđeni Memet Okur, Šoni Vilijams i što je najvažnije, kvalitetan "pik" prve runde predstojećeg drafta.

Portland se odrekao i prekaljenog centra Markusa Kembija, kojeg je dao Hjustonu za centra Hašima Tabita i plejmejkera Džonija Flina, koji do sada nisu pokazali da su materijal za ozbiljnije NBA karijere.

Tabit je drugi "pik" drafta 2009, visok je 221 cm, pa se Blejzersi nadaju da iz njega ipak može nešto da se izvuče...

Paralelno sa pomenutim trampama, Portland je povukao još jedan važan potez - smijenio je trenera Nejta Mekmilana, koji je sjedio na klupi još od sezone 2005/06.

Ekipa je izgubila sedam od posljednjih devet mečeva, u sredu od Njujorka sa čak 42 poena razlike.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC