• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: Igraćemo koliko nam Partizan dozvoli

Trener Crvene zvezde Diva nada se da su njegovi igrači izvukli pouke iz prethodnih poraza od Partizana i očekuje zanimljiv meč u posljednjem kolu ABA lige.

 Pešić: Igraćemo koliko nam Partizan dozvoli Izvor: MONDO

"Znamo kako treba da igramo protiv Partizana, igrači imaju iskustvo. Nadam se da smo izvukli određene pouke i koristi iz prethodnih mečeva i u tom smislu se pripremamo. Igraš uvijek onoliko koliko ti to protivnik dozvoli. Znam da nas u Partizanu respektuju i to je izuzetno važno, jer i mi poštujemo njih iz mnogo razloga. Očekujem lijepu utakmicu i dobru košarku, a svakako da je naša prednost podrška navijača, jer će nam sigurno biti značajna sada kada nismo totalno fizički spremni, da nam daju vjetar u leđa kada se pojave poteškoće kojih ima na svakoj utakmici. Kada se igra protiv Partizana to je uvijek utakmica visokog rizika, jer ukoliko se ne igra na visokom nivou angažovanosti i koncetracije u tom slučaju meč može da ode u savim neželjenom pravcu. Mislim da smo pokazali da je sa Partizanom vrlo moguće igrati ravnopravno, a da li je moguće i pobijediti, to ćemo da vidimo u nedjelju", istakao je Svetislav Pešić uoči vječitog derbija.

Trener crveno-bijelih je u svom stilu rekao da od Partizana ne očekuje ništa specijalno u utakmici koja je na programu u nedjelju.

"Kod ekipa koje imaju sistem nema 'vaćarenja' ispod stola i igranja po sistemu - kupus gledaš, meso vadiš. Imaju ozbiljnog trenera, odličan sistem, ozbiljno se radi i tačno se zna šta možemo da očekujemo od Partizana. To su prije svega odbrana na visokom nivou i dobar ofanzivni skok. Nema ništa novo što bih mogao da kažem o igri Partizana, oni imaju baš kvalitet, jer igraju onako kako žele", rekao je Pešić, koji do posljednjeg trenutka neće znati sastav tima zbog nekoliko bolesnih igrača.

On je dodao da je Zvezdina situacija sada drugačija, jer polako se stvara sistem.

"Na dosta dobrom smo putu, ali taj put je dugačak i trnovit, a koliko ćemo izdržati to ćemo tek da vidimo. Nema tu velikih trikova, ne bavimo se trik odbranom i napadom, već ozbiljnom igrom, a za to je potrebno vrijeme. A, samo ozbiljna igra donosi kontinuitet i sportske rezultate", zaključio je Pešić.

Utakmica 26. kola ABA lige, između Crvene zvezde i Partizana mt:s, 207. u istoriji, igra se u nedjelju od 20.15 časova u dvorani Pionir.

Zbog ocjene da je to meč visokog rizika, odlučeno je da karata u slobodnoj prodaji neće biti, pa će za ovaj duel važiti samo sezonske ulaznice.

"Jasno je da derbi ne može da se naziva vječiti, jer je on to postao na taj način što su navijači oba tima dolazili na utakmice. Ovo sada može da se kaže da je samo derbi u nekim novim uslovima, jer su samo navijači domaće ekipe prisutni. Ja kao čovjek iz košarke malo sam žalostan što je to tako. Ali, hajde da mislimo pozitivno, možda će se to u budućnosti promijeniti, jer u takvim utakmicama učesnici i navijači. Mi sa zapada već po običaju ne uzimamo ono što je dobro, već samo ono što je negativno, pa smo od Grka i uzeli taj princip. U Nišu je organizacinja Kupa Radivoja Koraća pokazala da to može da se organizuje. Meni se ne sviđa što se dueli Zvezde i Partizana unaprijed proglašavaju kao mečevi sa visokim rizikom, ali verovatno to tako treba. Međutim, sve to treba da se rešava pre svega između klubova. Oni treba da sednu zajedno i pronađu najbolje moguće rešenje pa da ubuduće to budu utakmice visokog interesovanja. Ja mislim da to u Srbije ide na bolje, u dobrom pravcu. Ipak, treba svi u tome da pomognemo i mi učesnici, igrači i treneri i naravno mediji, da jednostavno stvaramo takvu atmosferu da do toga spontano i dođe. Mislim da je košarka u Srbiji to zaslužila", zaključio je Pešić.

Saopšteno je da će zbog rigoroznije kontrole na ulazima, kapije Pionira biti otvorene dva sata prije početka meča, od 18.15 časova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC