• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Panatinaikos rasturio Makabi

Panatinaikos je od rezultata 18:18, stigao do 40:18, potom imao i 34 poena prednosti, ali na kraju porazio Makabi "samo" sa 93:73.

 EL: Panatinaikos rasturio Makabi Izvor: MONDO

Igrao se 8. minut prve utakmice četvrtfinalne serije Evrolige, kada je Šarunas Jasikevičijus loše procijenio jednu situaciju, krenuo na šut za tri poena, potom shvatio da će biti izblokiran i bacio loptu protivniku u ruke.

Iz kontre, košarkaš Makabija Lior Elijahu zakucao je za 18:18 u prepunoj OAKA dvorani u Atini, što je trenera Panatinaikosa Željka Obradovića primoralo da zatraži rani tajm-aut.

Šta se onda dogodilo? Dogodilo se pravo košarkaško "gaženje" na velikoj sceni, od kojeg se gosti iz Tel Aviva nisu oporavili do kraja utakmice! Do 13. minuta utakmice rezultat na semaforu iznosio je 40:18!? Tada je Kit Lengford uspio da pogodi koš i zaustavi sumanutu seriju šampiona Evrope.

Na kraju, u reprizi prošlogodišnjeg finala "Fajnal-fora" iz Barselone, sasvim solidnih 93:73 za Panatinaikos, po četvrtinama 28:18, 27:16, 24:18, 14:21. Solidnih za goste, jer je u jednom trenutku bilo 34 poena razlike za mašineriju našeg Obradovića - 73:39!

Katastrofa se približavala Makabiju i nešto kasnije, osam minuta prije kraja utakmice kada je rezultat bio 88:57, ali je tada najtrofejniji trener Evrope svih vremena povukao svoje adute na klupu, čuvajući ih za drugi meč u Atini, pre puta u Tel Aviv na sigurnu treću utakmicu.

Podsjetimo, na "Fajnal-For" u Istanbulu plasiraće se tim koji prvi stigne do tri pobjede, a ove večeri PAO je poslao jasnu poruku "Ponosu Izraela" da namjerava da bukira mjesto u nekom od luksuznih istanbulskih hotela sredinom aprila.

U ovako ubjedljivoj pobjedi Panatinaikosa najefikasniji igrač utakmice bio je Dimitris Dijamantidis sa "svega" 15 poena, osam asistencija i pet skokova. Samo se Kostas Kajmakoglu nije upisao u strelce. Nik Kalates ubacio je 13 poena, Majk Batist i Dejvid Logan po 11, Šarunas Jasikevičijus devet, Stiven Smit osam, Jan Vujaukas sedam, Romen Sato i Aleks Marić po šest, itd.

U stradanju svog tima, Lengford je ubacio 21 poen, Devin Smit 17. Niko više nije bio dvocifren.

UNIKS dugo mučio Barselonu

Košarkaši Barselone nastavili su pohod ka trećoj tituli prvaka Evrope u košarci, a drugoj u tri sezone, ne baš lakom pobjedom nad UNIKS Kazanjom.

Ruski tim, koji se nikome nije lako predao ove sezone, dugo je bio za leđima favoritu u jedva do pola popunjenoj Blaugrani u prvoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige. Ipak, Henri Domerkant i ostali nisu imali snage ovog utorka za iznenađenje.

Barselona je povela 1:0 u seriji do tri pobjede - 78:66 (22:14, 23:19, 17:20, 16:13).

I druga utakmica igra se u Kataloniji, a potom slijedi put u daleki Kazanj, gdje će Barsa pokušati da završi seriju u trećoj ili četvrtoj utakmici. Prema viđenom večeras to neće biti nimalo lako.

Naime, djelovalo je da će Barselona rutinski "odraditi" posao nakon što je povela 11:3 na startu utakmice i potom bez većih problema držala desetak poena prednosti do početka četvrte četvrtine. Ali, tada je Pašutinov tim zaigrao izuzetno organizovanu odbranu i zadržao domaćina bez ijednog koša tokom prva četiri minuta posljednje dionice.

Tek tada, Huan Karlos Navaro pogodio je trojku, kojom je Barselona pobjegla na 65:59, ali je već u sledećem napadu Terel Lajdet vratio trojku za dramatičnih 65:62. I ne samo to, UNIKS je imao i naredni posed lopte, ali je Domerkant izgubio loptu, u kontri je poentirao Bonafis N'Dong, potom je i Pit Majkel ubacio za dva poena i Barsa se vratila na bezbjednih 69:62, četiri i po minuta prije kraja.

Iako je Pašutin zatražio tajm-aut, minut odmora nije pomogao Rusima da se ponovo ozbiljnije približe favoritu, koji je lagano priveo utakmicu kraju.

Najbolji u sastavu domaćeg tima bio je Majkel sa 22 poena i sedam skokova, a pobedi su doprineli i slovenački reprezentativac Erazem Lorbek sa 15 i Navaro sa 13 poena. Kod gostiju se istakao bivši košarkaš Partizana Nejtan Džavaji koji je zabilježio 15 poena i sedam skokova.

Sljedeći meč igra se takođe u Braseloni u četvrtak, a serija se seli u Kazanj gde će se igrati 27. i 29. marta. Ko prvi dođe do tri pobjede plasiraće se na "Fajnal-for" u Istanbulu, koji će biti održan od 11. do 13. maja.

PAROVI I REZULTATI ČETVRTFINALA:

Barselona - UNIKS Kazanj 78:66

Panatinaikos Atina - Makabi Tel Aviv (u toku)

U srijedu:

CSKA Moskva - Bilbao (17.45)
Montepaski Sijena - Olimpijakos Pirej (20.45)

(MONDO, foto: euroleague.net)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC