• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: CSKA samljeo Bilbao

CSKA ponizio Bilbao u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. "Armejci" pobijedili 98:71, Nenad Krstić 18 poena, Miloš Teodosić 11.

 EL: CSKA samljeo Bilbao Izvor: MONDO

Prije dva dana Miloš Teodosić napunio je 25 godina. On i njegovi saigrači iz CSKA danas su priredili pravu žurku na parketu dvorane u Moskvi u prvoj utakmici četvrtfinalne serije protiv španskog Bilbaa.

CSKA je deklasirao Bilbao 98:71 (27:26, 23:14, 34:11, 14:20). Nenad Krstić je bio najefikasniji sa 18 poena, Teodosić je postigao 11 (tri trojke iz pet pokušaja).

Bilbao se odlično držao u prvoj četvrtini. CSKA je vodio 15:9, da bi gosti napravili seriju 9-0 i preokrenuli. Prva četvrtina završena je minimalnim vođstvom CSKA 27:26. Zanimljivo, to je bila najlošija defanzivna četvrtina "armejaca" u ovoj sezoni Evrolige. U nekoliko mečeva primali su po 25 poena po četvrtini, nikada do sada 26.

Mešđutim, ruska mašinerija se pokrenula u drugoj, a pogotovo u trećoj četvrtini. Gosti su upali u paniku, često i griješili pod košem domaćina, što ekipa kakva je CSKA surovo kažnjava.

U trećem dijelu igre pravi košarkaški šou domaće ekipe, u kojem su prednjačili srpski reprezentativci. Najprije je Krstić imao dva zakucavanja na početku drugog poluvremena, a potom je Teodosić vezao tri trojke.

Sve to začinio je Aleksej Šved "ali-upom", pa je CSKA došao do ogromnih +30 (80:50). Bilbao je do kraja uspio samo koliko-toliko da ublaži poraz.

U ekipi CSKA, uz pomenuti srpski tandem, izdvojili su se i Džamont Gordon sa 15 i Šved sa 14 poena. Dvocifren učinak imali su i Andrej Kirilenko i Viktor Hrijapa po 11 poena. Kod Bilbaa Vasilaidis 15, Aleks Mumbru 14 poena.

Naredni meč ove dvije ekipe biće odigran u petak, takođe u Moskvi. Na Fajnal-for će se plasirati ekipa koja prva veže tri pobjede.

(MONDO - foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC