• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KLS: Koliko može Hemofarm?

Pred ekipom iz Vršca je težak zadatak da izbori mjesto koje vodi u regionalnu ligu sljedeće sezone. U klubu uvjereni da mogu do plej-ofa srpskog prvenstva.

 KLS: Koliko može Hemofarm? Izvor: MONDO

Hemofarm će u Superligi Srbije probati da sa mladim timom i mladim trenerom ostvari težak zadatak - da bude među prve četiri ekipe, odnosno da i naredne godine bude učesnik regionalne lige.

"Pred nama su dva najvažnija mjeseca u sezoni, jer treba da izborimo svoje mjesto u plej-ofu. Znamo da i ostali timovi imaju iste ambicije, ali, iako nastupamo sa najmlađim timom, smatram da imamo dovoljno kvaliteta da ostvarimo zacrtani cilj", rekao je direktor Hemofarma Dušan Božović uoči starta domaćeg prvenstva, prenosi sajt kluba.

Hemofarm se ove sezone suočio sa mnogim problemima. Trener koji je počeo sezonu Željko Lukajić imao je tek nekoliko iskusnijih igrača. Lukajić nije izdržao. Podnio je ostavku na mesto šefa stručnog štaba. Prije njega iz ekipe je otišao najiskusniji Boris Savović, a potom su Vršac napustili i Ivan Maraš i Mladen Pantić.

Prosječna starost ekipe koju vodi Nebojša Bogavac je samo 22 godine. Najstariji i najiskusniji igrač je Boris Lalović (30), posljednje pojačanje pred Superligu. Prije njega, timu su se priključili i Bojan Bakić, koji je došao iz Napretka, kao i Bogdan Obrenović, koji se vratio sa pozajmice iz Proletera.

U Hemofarmu su ispunili dva cilja u dosadašnjem toku sezone - opstanak u regionalnoj ligi, ali i razigravanje mladih igrača. Međutim, pitanje je koliko oni mogu da iznesu teret takmičenja, prije svega u psihološkom smislu.

"Doveli smo dva pojačanja, koji će zbog iskustva biti ključni igrači u nastavku sezone. U timu imamo čak šestoricu mladih reprezentativaca Srbije, koji već sada imaju veliku minutažu, što nije slučaj sa tako mladim igračima u drugim klubovima. Primjera radi, Nemanja Dangubić je igrao 33 minuta protiv Makabija, dok je Luka Mitrović protiv Cedevite na terenu proveo 28 minuta. To su pokazatelji da su ovi mladi momci u prvom planu, a sada smo tražili iskusna pojačanja, koja žele da im pruže podršku na terenu, a usput i da obezbijedimo povoljan rezultat za Hemofarm, klub koji ima veliki značaj za srpsku košarku", rekao je trener Bogavac.

Hemofarm nije imao sreće prilikom žrijeba za Superligu. U prva dva kola igraće protiv najjačih timova u Srbiji - Crvene zvezde Diva (u Beogradu), a potom dolazi Partizan.

"Sa Zvezdom smo igrali prije mjesec i po dana, u polufinalu Kupa, kada smo prikazali dva različita poluvremena. Od tada nam se tim dosta promijenio, ali, ako svi zajedno budemo na željenoj visini agresivnosti i borbenosti, sigurno ćemo moći da napravimo iznenađenje", smatra Bogavac.

Bojan Bakić, koji je četiri sezone nosio dres Hemofarma (od 2003. do 2007. godine), rekao je da mu je drago što se vratio u klub, koji smatra svojom drugom kućom.

"Ambicije kluba su jasne i sigurno ću i ja lično, kao i moji saigrači, dati maksimum da to i dostignemo. Čast mi je da ponovo igram za Hemofarm i biće mi zadovoljstvo da pružim podršku mladim momcima. Nadam se da će nas i publika podržavati u tome, jer bismo na krilima njihovog navijanja sigurno bili uspješniji", rekao je Bakić.

Boris Lalović, koji je uz Bakića, Marka Šutala i Nikolu Otaševića najiskusniji igrač, biće glavna uzdanica Hemofarma u igri u reketu.

"Ekipa je mlada i perspektivna i vjerujem da ćemo velikim angažovanjem uspeti da ostvarimo plasman u plej-of. Ukoliko do toga dođe, nećemo se zadovoljiti samo time, već ćemo pokušati da napravimo i korak više", rekao je Lalović.

(MONDO - foto: KK Hemofarm)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC