• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA 6: Igokea četvrti put obara "studente"

Igokea po četvrti put ove sezone igra protiv sarajevske Bosne (utorak, 20 h) u okviru drugog kola "Lige 6" Bosne i Hercegovine u košarci.

 LIGA 6: Igokea četvrti put obara "studente"  Izvor: MONDO

Biće to okršaj timova koji su na kraju "Lige 13" zauzeli prvu i drugu poziciju na tabeli, a u sve tri utakmice ove sezone Aleksandrovčani su bili uspješniji.

"Ulazimo kao favoriti u predstojeći meč i nadam se novom trijumfu. Iako smo ove sezone slavili u sva tri okršaja, ne smije biti opuštanja jer Bosna je uvijek opasna, što je pokazala svojim igrama u Ligi 13", rekao je trener Igokee Dragan Bajić za "Glas Srpske".

Za razliku od tih susreta, Sarajlije na raspolaganju neće imati iskusnog centra Dženana Rahimića, koji je bio jedan od njihovih najboljih igrača prošlih godina. Naime, on se posvađao sa trenerom Hamdom Frljkom, koji više ne računa na njega, dok su, s druge strane, kao pojačanja iz Vogošće stigli Sead Hadžifejzović i Armin Čengić.

"Istina je da su ‘studenti’ dosta oslabljeni odlaskom Rahimića, ali su doveli Hadžifejzovića iz Vogošće, koji je odlično igrao u ‘Ligi 13’, tako da moramo biti jako oprezni i svaka greška može nas skupo koštati. Od samog početka moramo krenuti agresivno i ne dozvoliti im da se razigraju. Takođe, pozivam publiku da nas podrži jer su to moji igrači zaslužili svojim dobrim igrama u dosadašnjem dijelu šampionata"
, istakao je Bajić.

Hamdo Frljak u izjavi za sarajevsko "Oslobođenje" je podvukao da će njegov tim "skupo prodati kožu u Laktašima".

"Igramo protiv Igokee, koja je favorit. Ipak, mi ćemo učiniti sve da što skuplje prodamo svoju kožu u tom meču. Moramo izbaciti nervozu i probati odigrati puno bolje", rekao je šef struke Bosne.

Parovi 2. kola

ČAPLjINA: Čapljina - Široki (19.30 časova)
LAKTAŠI: Igokea - Bosna (20 h)
MRKONJIĆ GRAD: Mladost - Varda (19 h)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC