• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Barsa ide u Istanbul, PAO blizu ispadanja

Teškom mukom, Barselona savladala Uniks u Kazanju i plasirala se na Fajnal-for u Istanbulu. PAO pred eliminacijom, Makabi vodi 2-1 u seriji.

 EL: Barsa ide u Istanbul, PAO blizu ispadanja  Izvor: MONDO

Tek u posljednja tri minuta trećeg meča četvrtfinalne serije Evrolige Barselona je slomila Uniks u Kazanju i ukupnom pobjedom od 3-0 obezbedila učešće na Fajnal-foru u Istanbulu.

To će Barseloni biti četvrto učešće na Fajnal-foru u novom milenijumu (2000, 2006, 2009. i 2010. godine).

U obostrano neefikasnom meču, Barselona je pobijedila Uniks 67:56 (17:19, 11:15, 18:11, 21:11).

Na nešto manje od sedam minuta prije kraja bilo je 50:50, a potom je Barsa serijom od 10-0 došla do ključne prednosti kojom je ostvarila treću pobjedu nad Uniksom i ujedno utabala put u Istanbul.

Dugo je Barselona pokušavala da stigne prednost Uniksa koji je vodio od početka meča, a najveću prednost imao je krajem druge četvrtine (32:22). Barselona je u tom periodu postigla tek 11 poena, a do posljednjeg minuta imala je na svom kontu samo pet poena, da bi 60 sekundi prije kraja pogodila dve trojke.

Henri Domerkant je bio glavni igrač domaće ekipe. Nemilosrdno je trpao u koš Barselone, koja nije uspjevala ništa da pogodi u drugoj četvrtini. To su bili i ključni trenuci utakmice, jer da je Uniks malo bolje koristio greške Barselone i njenu neefikasnost sigurno je da bi stekao veliku i teško dostižnu prednost.

Barselona je u trećoj četvrtini uspjela da nadoknadi zaostatak iz prvog dela i prvi put je povela na meču (39:38). Uslijedila je trojka Huana Karlosa Navara, potom i pogodak za dva poena i Barsa je pred posljednji dio utakmice imala +1 (46:45).

Uniksov posljednji udar dogodio se u prvim minutima odlučujuće četvrtine. Poveo je 48:46, ali je Barsa pomenutom serijom od 10-0 slomila žilavog domaćina.

Huan Karlos Navaro je sa 21 poenom bio glavni čovjek u Barseloni. Osim njega nijedan košarkaš kod gostiju nije bio dvocifren! Ipak, Marselinjo Uertas je važnom trojkom u posljednja tri minuta otklonio svaku dilemu oko pobjednika. Meč je završio sa devet poena. Kosta Perović je igrao četiri minuta i ostvario je dva skoka.

Kod Uniksa, Henri Domerkant je odskočio sa 19 poena, a Tirej Lidel je ubacio 12. Ostali daleko od njih.

Uzbudljiv meč u "Nokija" areni u Tel Avivu. Vicešampion Evrope, Makabi pobijedio je šampiona, Panatinaikos 65:62 i poveo 2-1 u četvrtfinalnoj seriji. "Ponos Izraela" ima meč loptu. Potrebna mu je samo još jedna pobjeda za prolaz na Fajnal-for.

Makabi je imao dobijenu utakmicu, ali je dozvolio protivniku da uđe u neizvjesnu završnicu. Na minut prije kraja bilo je 63:60 za Makabi, da bi Panatinaikos smanjio na 62:63. Ričard Hendriks je potom pogodio za dva, da bi u posljednjem napadu Atinjani išli na trojku za izjednačenje. Promašio je Nik Kalates...

Izraelski tim je nošen bučnom podrškom svojih navijača mnogo bolje ušao u meč. Poveo je 5-0, Panatinaikos je izjednačio na 5:5, a potom je uslijedila serija od 11-0 za domaćina. Imao je Makabi i +15 (41:26) krajem druge četvrtine.

Gosti su bili potpuno izgubljeni, ali je Željko Obradović uspio da konsoliduje svoj tim koji je u trećoj četvrtini konačno zaigrao kako ume i sveo je Makabi na samo devet postignutih poena.

Došlo se do već opisane dramatične završnice koja je opet, kao i u drugom meču u Atini, pripala Makabiju.

Da li će Panatinaikos pokazati karakter i uspjeti da iznese pritisak?

(MONDO - foto: Guliver/Getty Images - AP)

(MONDO - foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC