• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KLS: Hemofarm "zelen" za šampiona

Partizan mt:s ostvario i drugu ubjedljivu pobjedu u Superligi Srbije - 95:70. Podmlađeni domaćin se dobro držao do pred kraj treće četvrtine.

 KLS: Hemofarm "zelen" za šampiona Izvor: MONDO

Hemofarm se borio koliko je mogao, na kraju to nije bilo dovoljno ni za rezultatski častan poraz od Partizana mt:s - 70:95 (23:29, 16:13, 14:23, 17:30).

Crno-bijeli su popravili skor u Superligi na 2-0 i u sljedećem kolu dočekuju takođe neporaženi Radnički FMP, dok će Hemofarm poslije vezanih poraza od "vječitih rivala" pokušati da započne preokret protiv Vojvodine u Novom Sadu.

Vrščani angažmanom na ovoj utakmici nisu zaslužili da izgube sa 25 poena razlike, međutim, Partizan nije imao razumijevanja za silne probleme "farmaceuta" ove sezone, koji su se itekako odrazili na sastav tima.

Hemofarm je pod vođstvom mladog trenera Nebojše Bogavca nagovijestio kako bi sve to moglo da izgleda kada bi klub mogao da zadrži svoje talente i eventualno dovede neko kvalitetno pojačanje.

Realnost je takva da ekipa sa velikim potencijalom, ali bez dovoljno iskustva i kvaliteta za jako seniorsko takmičenje, mora da se pomiri sa rezultatima poput ovih 70:95... ili 55:98, nedavno protiv Cibone u ABA ligi.

Partizan je u Vršcu vodio takoreći od prvog minuta, ali mu sve do finiša treće četvrtine nije polazilo za rukom da definitivno slomi otpor borbenog domaćina.

Predvođen Bojanom Bakićem, Jeremićem i nedavno pristiglim Lalovićem, Hemofarm je agresivnošću i pogocima za tri poena dugo uspijevao da odgovori na svaki izazov koji bi postavili crno-bijeli.

Maksimalna prednost gostiju u prvom poluvremenu iznosila je sedam poena (38:31), da bi Jeremić i Šutalo mini-serijom od 5:0 smanjili na svega 56:52 u 27. minutu.

Potom je Milan Mačvan lepim košem pokrenuo prelomnu seriju Partizana mt:s od 9:0, koja je do 33. minuta i slobodnih bacanja Lučića narasla na 15:1 - 71:53.

Vrščani više nisu imali snage i nadahnuća za kvalitetnu igru u napadu, a dobro je poznato kako crno-bijeli, sa eksplozivnim Dominikom Džejmsom, lako kažnjavaju protivnika iz kontri, kada uđe u seriju promašaja i izgubljenih lopti.

Posljednja četvrtina pretvorila se u šampionovu egzibiciju, a razlika je rasla iz časa u čas. Lučić iz kontri, Anđušić i Bertans van linije 6,75 metara, odveli su Partizan do rekordnih 95:68, da bi Jeremić sa linije slobodnih bacanja postavio konačan rezultat.

HEMOFARM: Dangubić 9, Lambić 2, Obrenović, Krstić 2, Mitrović 3, Otašević 7, Gagić 2, Šutalo 2, Bakić 18, Lalović 14, Jeremić 11, Milošević.

PARTIZAN MTS: Kecman 5, Raduljica 19, Lučić 17, Milosavljević 5, Bogdanović, Katić 6, Bešović, Čakarević 5, Džejms 12, Mačvan 16, Anđušić 5, Bertans 5.

JOVANOVIĆ: Sa Božićem u Tel Aviv

"Dа bi se pobijedila bilo kojа ekipа, а pogotovo onа kojа imа puno mlаdih igrаčа, željnih dokаzivаnjа, morа dа se uloži mnogo energije. Mi tu energiju nismo imаli u prvom poluvremenu, dok smo u drugoj četvrtini imаli problem igre i u nаpаdu i u odbrаni, što se odrаzilo nа rezultаt", rekao je Jovanović.

On je pohvalio igru svog tima u drugih 20 minuta, nazvavši je "agresivnom i ozbiljnom".

"Hemofаrmu čestitаm nа dobrom poslu koji su odrаdili u ovom meču, jer se vidi veliki pomаk u njihovoj igri, uprkos kаdrovskim problemimа".

Strateg Partizana osvrnuo se i na povredu kapitena Petra Božića, kojeg već nekoliko nedjelja nema u timu.

"Čuvаćemo ga dokle god bude trebalo, s obzirom nа to dа se njegovа povredа stopаlа liječi dugotrаjnim mirovаnjem. Ipаk, mislim dа će nаm se priključiti prije Fajnal fora ABA lige".

(MONDO, foto: ABA, MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC