• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Šamar "armejcima" i šamarčina Sijeni!

Bilbao odigrao u transu i smanjio rezultat u četvrtfinalnoj seriji protiv CSKA na 1-2. Najlošija partija CSKA.Olimpijakos razbio Sijenu

 EL: Šamar "armejcima" i šamarčina Sijeni!  Izvor: MONDO

Nastavljaju se podvizi u Baskiji!

Fudbaleri Atletik Bilbaa eliminisali su Mančester junajted iz Lige Evrope, a košarkaši Bilbaa uspjeli su večeras ono što je ove sezone pošlo za rukom samo košarkašima Galatasaraja - da pobijede moskovski CSKA!

Ubjedljivim trijumfom od 94:81 (25:24, 22:16, 24:17, 23:24), Bilbao je, neočekivano, produžio četvrtfinalnu seriju Evrolige, a naredni, četvrti meč biće odigran u petak, takođe u Španiji.

Apsolutna dominacija košarkaša Bilbaa, koji su igrali kao u transu. Samo u uvodnim trenucima meča, dok još nisu savladali tremu i pritisak zbog igranja pred domaćom publikom i željom da pokažu da su zasluženo tu gdje jesu, igrači španske ekipe su gubili.

Međutim, trojka Aleksa Mumbrua kao da je bila poruka cijeloj ekipi: "Hajmo, možemo!".

Nošeni bučnom i strastvenom podrškom sa tribina, košarkaši Bilbaa su vrijedno radili pod oba obruča, a protivnik je bio zbunjen. Nikako CSKA nije uspijevao da dođe do svoje igre. Miloš Teodosić i ostali plejmejkeri "armejaca" nisu uspijevali da organizuju napade.

Ipak, i pored loše igre, CSKA je na poluvremenu bio u zaostatku podnošljivih sedam poena (40:47).

Treća četvrtina bila je presudna. Košarkaši domaće ekipe su igrali frenetičnu odbranu, a loše šutersko veče cijelog tima gostiju je nasavljeno. Za tili čas, Bilbao je napravio seriju od 18-5 za vođstvo 58:45, a potom je uslijedio novi udar domaćina - od 60:50, na 71:55.

Bilo je jasno da je CSKA ovaj meč izgubio, a igrači Bilbaa su u posljednjoj dionici igrali za publiku - bilo je tu raznih efektnih poteza. Jedan od najboljih je kada je odlični Kostas Vasilaidis napravio fintu, kojom je poslao pola odbrane CSKA "po cigarete", asistirao do, takođe raspoloženog Hrvata Marka Banića, koji je poentirao.

Vasilaidis je sa 20 poena bio najefikasniji u ekipi Bilbaa, slijedio ga je Banić sa 18, dok je Aron Džekson ubacio 13 poena i imao osam asistencija.

Nenad Krstić je bio jedan od rijetkih u gostujućoj ekipi koji je bio na svom nivou. Sa 22 poena predvodio je strijelce u CSKA, Andrej Kirilenko je postigao 16, Aleksej Šved 15 (dao je samo trojke - 5 od 7). Miloš Teodosić je za 25 minuta, koliko je bio na parketu, postigao samo pet poena (šut za tri 0 od 5!) i imao je četiri asistencije.

Olimpijakos je vrlo blizu Fajnal-fora mimo svih očekivanja i predviđanja! U trećoj utakmici četvrtfinalne serije, crveno-bijeli iz Pireja su deklasirali Montepaski Sijenu 75:55 (14:12, 18:9, 16:9, 27:25).

Ekipa koju predvodi Dušan Ivković dominirala je u svim segmentima igre, a da nije bilo razumljivog opuštanja u posljednjim minutima meča, Sijena bi pretrpjela pravi debakl. Četiri minuta prije kraja, recimo, na semaforu je pisalo 66:37! Dakle samo 37 poena Sijena je dala do tog trenutka!?

Olimpijakos je odigrao timski, što se vidi i po gotovo ravnomjernom košgeterskom učinku cijele ekipe. Malo su se izdvojili Kajl Hajns (15 poena i devet skokova!), Kostas Slukas 11 i Ejsi Lo 10 poena i šest asistencija. Marko Kešelj je postigao samo dva poena, ali je imao i sedam skokova.

Sijena mora što prije da zaboravi ovu utakmicu ako misli da u petak trijumfuje u Pireju i vrati seriju na svoj teren. Bo Mekejleb sa 15 i Dejvid Anderesen sa 12 poena bili su jedini dvocifreni u gostujućoj ekipi. Onda je jasno kako je igrala Sijena. Igor Rakočević, recimo, samo četiri poena za 13 minuta igre.

(MONDO - foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC