• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KLS: Senzacija u "Jezeru"

Beogradski Radnički zasluženo pobijedio favorizovani tim Miroslava Nikolića, koji je zvižducima ispraćen u svlačionicu - 81:70.

 KLS: Senzacija u "Jezeru" Izvor: MONDO

Provukao se Radnički iz Kragujevca na premijeri Superlige Srbije u Novom Sadu, ali ne i pred svojim navijačima, protiv "na papiru" slabijeg rivala!

Imenjak sa Crvenog krsta došao je na ovo gostovanje bez glavnog plejmejkera Marka Boltića, ali i bez ikakvog pritiska.

Pametnom igrom, uz odličan šut za tri poena (13/26), beogradski tim iskoristio je očiglednu krizu Kragujevčana i "spakovao" u prtljag neočekivana dva boda - 70:81, po četvrtinama 23:17, 17:23, 14:16, 16:25.

Nakon 40:40 na poluvremenu i 56:56 početkom posljednje četvrtine, "krstaši" su najavili senzaciju serijom od 11:2, uz dvije trojke Kitanovića i jednu Rakonjca - 67:58.

Za srpske prilike skupocjena ekipa Miroslava Mute Nikolića do kraja je uspjela da se približi najmanje na tri poena zaostatka.

Rasplet je počeo tako što je odlični centar Dragoljub Kitanović pogotkom uz dodatno slobodno bacanje odgovorio na koš Stefana Birčevića (73:67).

Milivoje Mijović održao je tu prednost lakim poenima na asistenciju Osmokrovića (75:69), da bi "posljednji voz" za Kragujevčane otišao faulom u napadu Dejvida Sajmona. Kitanović je na drugoj strani pogodio oba slobodna bacanja i domaćin za manje od minuta nije imao šansi da nadoknadi "minus osam".

Učesnik ABA lige sredinom druge četvrtine je imao devet poena viška (31:22), ali je vođstvo poslije samo tri minuta prešlo na stranu gostiju (33:35). Tu se već vidjelo da Kragujevčani nemaju ni motiv, ni koncentraciju da odigraju utakmicu u skladu sa svojim kvalitetom.

Njih u narednom kolu očekuje gostovanje Mega Vizuri, dok će "krstaši" dočekati Crvenu zvezdu.

RADNIČKI KG: Pavković 9, Sajmon 13, Marković 1, Birčević 17, Nešović 2, Bratić, Vuksanović 2, Marjanović 4, Skot 13, Mijatović 2, Stojačić, Bakić 7.

BKK RADNIČKI: Šljivančanin 2, Osmokrović 8, Tomić 8, Balaban 1, Rakonjac 6, Ilić, Kitanović 19, Petrović 14, Gacić, Mijović 12, Lalić 11, Mićović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC