• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KLS: Lešić pokrenuo crveno-bijele

Crvena zvezda Diva lako do bodova protiv Vojvodine Srbijagas - 91:77. Poslije "sporog paljenja" bilo je i 25 poena razlike. Došle Delije.

 KLS: Lešić pokrenuo crveno-bijele Izvor: MONDO

Crveno-bijeli, za sada, sigurno marširaju superligaškim takmičenjem.

Pred oko 2.000 gledalaca i uz mnogo bolju igru nego protiv Hemofarma u prvom kolu, savladan je prvak srpske lige, Vojvodina - 91:77 (17:18, 24:15, 31:18, 19:26).

Startni motiv u timu Svetislava Pešića nije bio na visokom nivou, pa su Novosađani brzo stekli sedam poena prednosti (6:13).

Uslijedila je Zvezdina serija od 9:0, u režiji Save Lešića, nakon koje se igralo ravnopravno do 17. minuta i 30:29 u korist Vojvodine. Od tog trenutka je domaćin počeo da igra ozbiljnu odbranu, što mu je u roku od tri minuta donijelo prvu opipljiviju prednost na utakmici - 41:31.

Glavni akter početkom treće četvrtine ponovo je bio Lešić. U svom stilu, ukrao je loptu i poentirao za 48:35, a odmah potom ubacio i trojku.

Na njegove poene nadovezali su se Omar Tomas i Andreja Milutinović, pa je u 25. minutu već bilo sve riješeno - 55:36. Računajući rezultat od posljednjeg vođstva Vojvodine, Zvezda je bila u seriji od 26:6...

Bilo je to pravo vrijeme za malo egzibicione igre. Publiku je na noge prvo podigao Mile Ilić, zakucavanjem poslije ofanzivnog skoka, a onda je Filip Čović asistirao Nedoviću i Milutinoviću za "ali-up" zakucavanja.

Poenima Nikole Markovića u 32. minutu zaključena je nova Zvezdina serija, ovog puta od 11:0, nakon koje je na semaforu stajalo 76:51.

Vojvodina, predvođena nekadašnjim krilom Partizana i Crvene zvezde Strahinjom Miloševićem, uspjela je do kraja da prepolovi deficit i izbori se za poraz podnošljivom razlikom.

Kod beogradskih crveno-bijelih je Marković zabilježio "dabl-dabl", dok je Lešić do svog prvog promašaja u 38. minutu igrao perfektnu utakmicu. Bio je bez promašaja iz igre, bez izgubljene lopte ili faula.

Na kraju je šutirao 7/9 iz igre i 3/3 sa linije slobodnih bacanja, uz pet skokova, dvije ukradene lopte i jednu grešku.

Svetislav Pešić upadljivo dugo je držao na parketu igrače koji su u posljednje vrijeme u krizi (Tomas, Milutinović), a oni su mu vratili dobrom igrom i koševima u drugom poluvremenu. Odlične role imali su Čović i mladi Aleksandar Cvetković.

DELIJE OPET U PIONIRU



Odsustvo onih najglasnijih navijača već godinama je hendikep košarkaša Crvene zvezde na domaćim utakmicama.

Na meču sa Vojvodinom pojavilo se oko 150 Delija, koji su na ogradu ispod semafora okačili nekoliko transparenata i bodrenjem napravili lijepu atmosferu u dvorani.

U Zvezdi se nadaju da njihovo pojavljivanje na superligaškoj utakmici nakon tri godine predstavlja samo najavu još jače podrške do kraja sezone.

CRVENA ZVEZDA DIVA: Čović 5 (4as), Cvetković 4, N. Marković 11 (11sk), Ilić 4, Lazić 7, Nedović 6, Lešić 18 (5sk), Nikolić, Tomas 12 (5sk), Milutinović 7, B. Popović 9, P. Popović 8 (5sk).

VOJVODINA SRBIJAGAS: Petković, Kužeta 3, Kesić, R. Marković 9, Milošević 16, Stojačić 11, Ivelja 7, Kalinić 8, Bunić 13 (9sk), Marojević 4, Dunđerski 6, Vujošević.

REZULTATI 2. KOLA:

Hemofarm - Partizan mt:s 70:95

Radnički KG - BKK Radnički 70:81

Crvena zvezda Diva - Vojvodina Srbijagas 91:77

u utorak:

Radnički FMP - Mega Vizura 90:73

TABELA: Partizan mt:s 2-0, Crvena zvezda Diva 2-0, Radnički FMP 2-0, BKK Radnički 1-1, Radnički KG 1-1, Vojvodina 0-2, Mega Vizura 0-2, Hemofarm 0-2.

PAROVI 3. KOLA: Partizan mt:s - Radnički FMP, Mega Vizura - Radnički KG, BKK Radnički - Crvena zvezda Diva, Vojvodina Srbijagas - Hemofarm (1. aprila).

(MONDO, foto: MN Press, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC