• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alan Anderson: U Beogradu je bilo ludo

Novi igrač Toronta prisjeća se za kanadske medije gostovanja kada je sa Cibonom dolazio u Beograd.

 Alan Anderson: U Beogradu je bilo ludo Izvor: MONDO

Alan Anderson ponovo će igrati u NBA - ovaj put "za hljeb" će zarađivati u Toronto Reptorsima.

Nakon dvije sezone u Šarlot Bobketsima, Andersona je košarkaši put, preko NBA razvojne lige, doveo u Evropu. Poslije sezone provedene u Virtusu iz Bolonje i kraćeg perioda u ruskom Trijumfu, stigao je u Cibonu.

Igrajući za klub iz glavnog grada Hrvatske često je putovao u Beograd na utakmice ABA lige. Ta gostovanja mu nisu ostala u lijepom sjećanju.

"To je Srbija, a ja sam igrao za hrvatski tim. Ponekad kada smo igrali u Beogradu dočekivala su nas po tri puna autobusa policije. Pravili su kordone kako bismo bezbjedno prošli od autobusa do dvorane", rekao je Anderson u intervjuu za kanadski "The Provivce" i dodao:

"Prema nama su letjeli upaljači i metalni predmeti. Do njih su dolazili u hali, lomeći metalne predmete iz toaleta, pošto na ulazu postoje detektori za metal. Kada se zagrijavate... (Anderson je zatim gestikulacijom i zvučnim efektom pokušao da dočara trenutak kada predmet proljeće pored njega). Oh, čoveče, nisam mogao da se zagrijavam. Zamalo me je jedan pogodio. Atmosfera je luda", ocijenio je 29. godišnji Amerkinaca.

Anderson je poslije Cibone igrao za Makabi i Barselonu. Sa "Ponosom Izraela" takođe je gostovao u Beogradu i nije se lijepo proveo. Njegov tim je u fantastičnoj atmosferi Beogradske arene dva puta poražen od Partizana, koji je poslije tih trijumfa 2010. otišao na Fajnal for.

Prije povratka u NBA nosio je dres Šandong Lajonsa. Na život u Kini nije uspio da se navike. "Istočnjačka hrana i tvrdi kreveti" bili su nepremostive barijere...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC