• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: PAO je i dalje prvak Evrope

Panatinaikos vratio četvrtfinalnu seriju Evrolige u Atinu. U četvrtoj utakmici savladao Makabi i izjednačio na 2-2. Odlični Kalates i Kajmakoglu.

 EL: PAO je i dalje prvak Evrope Izvor: MONDO

Panatinaikos je pokazao karakter i izdržao pritisak. Imao je Makabi meč loptu, mogao je jednim udarcem da "ubije dvije muve" - da eliminiše Panatinaikos i plasira se na Fajnal-for, gdje bi bio veliki favorit za osvajanje titule prvaka Evrope.

Četvrta utakmica četvrtfinalne serije, koju možemo da nazovemo i šahovskom partijom u "Nokija areni" u Tel Avivu pripala je Panatinaikosu - 78:69 (17:19, 24:17, 13:14, 22:19). Serija se vraća u Atinu, gdje će ekipa Željka Obradovića imati snažan vjetar u leđa u vidu bučnih navijača Panatinaikosa.

Ako je u trećem meču sve bilo na strani Makabija, onda je ovaj pokazao punu zrelost Panatinaikosa, koji je i dalje u igri za odbranu titule prvaka Evrope. Naravno, da bi se plasirao na Fajnal-for u Istanbul treba da pobijedi u "majstorici".

Bio je to izjednačen meč u kojem je Panatinaikos imao više raspoloženih igrača. Makabi nije uspio da "prepadne" Atinjane, kao što je to učinio prije dva dana pred svojom publikom. Nedostajala mu je energija koju je imao u prethodnoj utakmici. A sa druge strane, Panatinaikos je imao mnogo više koncetracije i discipline u igri.

Panatinaikos je vodio tokom većeg dijela meča. Iako je ta prednost uglavnom bila oko pet, šest poena u korist grčke ekipe (u jednom trenutku je bilo i +11 - 49:38), izgledalo je kao da Makabi ne može da prelomi meč, da napravi presudan udar za trijumf.



Nik Kalates je bio glavni igrač Panatinaikosa krajem druge i u trećoj četvrtini. Postigao je nekoliko ključnih poena, a poslije njegove i trojke Stivena Smita početkom trećeg dijela igre, PAO je napravio najveću razliku + 11 (49:38).

Međutim, Makabi se serijom 9-0 potpuno vratio u igru i pred posljednji dio igre Panatinaikos je imao samo +4 (54:50).

Uspio je Makabi i da povede u posljednjoj četvrtini - 65:64, što je bilo prvo vođstvo još od prve dionice. Uslijedio je potom festival slobodnih bacanja, koja su i donijela prevagu Panatinaikosu, čiji igrači sa penala nisu griješili.

Nik Kalates je sa 15 poena bio najefikasniji u pobjedničkoj ekipi, uz tri asistencije i tri ukradene lopte. Šarunas Jasikevičijus je ubacio 13, a Kostas Kajmakoglu 12 poena i sedam skokova. Dimitris Dijamantidis je takođe ubacio 12 poena, a veliki doprinos pobjedi dao je i Stiven Smit sa sedam poena, ali i sedam uhvaćenih lopti.

Kod Makabija Devis Smit i Kit Lengford po 14 poena, Lijor Elijahu 12.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC