• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KLS: Crno-bijeli sigurni, Kragujevčani jedva!

Šampion i dalje stoprocentan u Superligi Srbije. Radnički FMP odlično počeo utakmicu, ali imao snage samo za jedno poluvrijeme - 90:70.

 KLS: Crno-bijeli sigurni, Kragujevčani jedva! Izvor: MONDO

Partizan mt:s i dalje ne blista u domaćem prvenstvu, ali ipak ređa pobjede, bez previše drame.

Tolika je superiornost crno-bijelih u odnosu na većinu rivala, što i nije bila nikakva tajna pred početak takmičenja!

Radnički FMP krenuo je na šampiona bez respekta, početkom druge četvrtine imao čak 12 poena prednosti (13:25), ali je na kraju pretrpio ubjedljiv poraz - 90:70 (12:17, 27:19, 24:15, 27:19).

"Panteri" su prethodno slavili lijepe pobjede nad suparnicima iz prvog dijela sezone, BKK Radničkim i Mega Vizurom, a nije čudo što su protiv Partizana bili maksimalno motivisani da pokažu šta znaju.

Ne samo što je prvak države izazov sam po sebi, već i što košarkaši Radničkog FMP pokušavaju da se nametnu za "prekomandu" u tabor Crvene zvezde Diva, u čijem se sistemu nalaze od prošlog ljeta.

Pored beka Miloša Dimića (24 poena), kandidaturu je ovog puta istakao centar Milan Milovanović, koji je devet od svojih 17 poena postigao u prvih pet minuta.

FMP je poveo 11:6, pa 17:8 i 25:13, dok crno-bijeli pred oko 1.500 gledalaca nisu uspijevali da povežu redove.

"Spasilac" je bio Dragan Milosavljević, koji je svih 17 poena postigao u prvom poluvremenu, uključujući sve tri Partizanove trojke, dok su njegovi saigrači zajedno šutirali 0/8.

Milosavljević je donio Partizanu priključak sa šest uzastopnih poena, da bi mu se ubrzo pridružili Mačvan i Katić, u seriji od 10:0 za prelazak u vođstvo - 34:32.

Samo trojka Milosavljevića dijelila je "pantere" od neriješenog rezultata nakon prvih 20 minuta (39:36), što bi za ovaj mladi tim bio rezultat vrijedan pažnje.

Ipak, u nastavku je do izražaja došao superiorni kvalitet i fizička pripremljenost izabranika Vlade Jovanovića, koji su uprkos indisponiranosti Dominika Džejmsa (šut iz igre 1/7) i Danila Anđušića (0/6) sa lakoćom preuzeli sve konce u svoje ruke.

Ključne figure u trećoj dionici bili su Marko Čakarević i Dušan Kecman, a poslije problema sa faulovima probudio se i Miroslav Raduljica. Već u 26. minutu bilo je 52:41 i crno-bijeli su do kraja uglavnom vodili dvocifrenom razlikom.

Mladi Bogdan Bogdanović trojkom je pokrenuo seriju od 10:0 sredinom posljednje četvrtine (77:58), ali se Radnički FMP borio i nije dozvolio da bude "oduvan" sa parketa.

Partizanu predstoje dva derbija - u srijedu protiv Radničkog u Kragujevcu, a zatim okršaj sa Zvezdom u nedelju.

Do sada nije bilo ni potrebe za preteranim naprezanjem, ali nema sumnje da će šampion u tim mečevima morati da "ubaci" u veću brzinu...

PARTIZAN MTS: Kecman 4, Raduljica 10 (6sk, 3as), Lučić 9, Milosavljević 17, Bogdanović 3, Katić 8 (8sk), Bešović 0, Čakarević 7, Džejms 7, Mačvan 17 (6sk), Anđušić, Bertans 8.

RADNIČKI FMP: Đokić 5, Zarić, Ognjenović, Stamenković, Milovanović 19 (5sk), Vasilić, Silađi, Tubak, Smiljanić 11 (5sk), Dimić 24 (sl. bacanja 14/18), Džaković 9, Stojadinović 2.

Radnički iz Kragujevca ušao je u Superligu kao jedan od favorita, čak i kao pretendent na titulu iz drugog plana, ali je malo nedostajalo da njegov skor nakon tri odigrana kola bude 0-3!

Indisponirani sastav Miroslava Nikolića provukao se protiv Vojvodine u Novom Sadu, a ove nedelje u Beogradu dobio gotovo izgubljen meč protiv domaće Mega Vizure - 92:95 (23:21, 18:16, 18:24, 20:18, 15:18).

Partizanova pozajmljena "djeca" Nenad Miljenović i Nemanja Jaramaz predvodili su Megu sa po 22 poena, dok je centar Dušan Čantekin imao 12 poena i osam skokova.

Kod Radničkog je sa 29 poena i 11 skokova dominirao Majk Skot. Dejvid Sajmon postigao je 19, a Miljan Pavković 15 poena, uz čak 11 asistencija.

Mogao je ABA ligaš da slavi u regularnom toku (bilo je 75:79 minut pre kraja), ali je Mega iskoristila korake Sajmona i promašena slobodna bacanja Borisa Bakića da izjednači na 79:79.

Pošto je Pavković izgubio loptu, domaćin je čak imao šansu da trijumfuje. Pokušao je Jaramaz da postane junak, blokadom ga je "sačekao" Sajmon...

Jaramaz i Miljenović u produžetku su sjajno odigrali, međutim, samo četiri minuta.

Imala je Mega vođstvo 89:85, Radnički se nalazio u "nokdaunu", ali su Skot i Pavković uzastopnim trojkama izjednačili na 91:91!

Sajmon je poslije greške Jaramaza pogodio oba slobodna bacanja, Miljenović na drugoj strani samo jedno i to je gostima bilo dovoljno da u penal-završnici steknu ključnu prednost. Mladi igrači Mege morali su brzim faulovima da traže prostor za preokret, ali su Sinovec i Pavković bili nepogrješivi sa linije penala.

REZULTATI 3. KOLA:

Partizan mt:s - Radnički FMP 90:70

Mega Vizura - Radnički KG 94:97 (79:79)

BKK Radnički - Crvena zvezda Diva 81:80

Vojvodina Srbijagas - Hemofarm 20.00

TABELA: Partizan mt:s 3-0, Crvena zvezda Diva 2-1, Radnički FMP 2-1, Radnički KG 2-1, BKK Radnički 2-1, Vojvodina Srbijagas 0-2, Hemofarm 0-2, Mega Vizura 0-3.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC