• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KLS: Neizvjestan derbi, Partizan pobijedio

Partizan mt:s ponovo pobijedio Crvenu zvezdu Diva. Neizvjestan meč koji je odlučen u posljednjih pet minuta.

 KLS: Neizvjestan derbi, Partizan pobijedio Izvor: MONDO

Nikad bliže nije bila Crvena zvezda Diva pobjedi nad Partizanom mt:s u ovoj sezoni. Ali, crveno-bijeli ponovo nisu pobijedili "vječitog rivala".

Partizan mt:s - Crvena zvezda Diva 76:69 (21:19, 22:20, 12:17, 21:13) u 5. kolu Agroživ Superlige Srbije. Crno-bijeli su se osamili na čelu tabele sa četiri pobjede i jednim porazom. Crveno-bijeli imaju tri pobjede i dva poraza.

Meč je prelomljen u posljednjih pet minuta kada je Partizan, poslije mnogo promašaja, napravio seriju 8-0 (od 60:60 poveo 68:60), zahvaljujući trojkama Milana Mačvana i Danila Anđušića. Mačvan je pogodio još jednu trojku za najveće vođstvo na meču 74:63.

Zvezda do kraja nije imala odgovor...

U 209. okršaju beogradskih "vječitih", tvrda utakmica, ne baš lijepa za gledanje i ishod kao u prethodna tri duela u ovoj sezoni.

Partizan je navikao da igra neizvjesne utakmice i da ih, gotovo uvijek, dobija. Zvezda je imala svoju šansu i odigrala je mnogo bolje i čvršće nego neke prethodne duele.

Crno-bijelima su nedostajali prodori Dominika Džejmsa, koga je odlično čuvao Branko Lazić, a potom je imao problema i sa drugim Zvezdinim plejmejkerima. Uz to, crno-bijele većim dijelom meča nije htio ni šut za tri poena, ali su sve to nadomjestili sada već svojim čuvenim oružjem - ofanzivnim skokom.

Omar Tomas je poslije neprijatnog iskustva u jednom beogradskom klubu, ipak odlučio da ostane u Beogradu i nastavi da igra košarku u Crvenoj zvezdi. Ali, bio je dekoncetrisan i jasno je da je na njega taj incident ostavio traga. Tomas se, inače, večeras na parketu pojavio sa novim imidžom - ošišao se "na nulu". Učinak, do sada najkorisnijeg i najefikasnijeg igrača Zvezde, večeras je bio mršav - samo dva poena, ali je imao i sedam skokova.

Ako nije bilo Tomasa zaigrali su Petar Popović, Andreja Milutinović i Nemanja Nedović. Popović je pogađao iz svih pozicija, Milutinovića u nekim prethodnim mečevima sa Partizanom nigdje nije bilo, ali je večeras zablistao - bez greške za tri poena (četiri od četiri!).

Zvezda je povela u meču, ali je već prva četvrtina nagovjestila da će igra Partizana u ovom meču zavisiti isključivo od Dragana Milosavljevića i Milana Mačvana.

Milosavljević je prvu četvrtinu završio sa devet poena, a Mačvan je, u stilu plejmejkera, asistirao. Crveno-bijeli su dugo vodili u drugoj četvrtini, ali je uporni Partizan uspeo da na odmor ode sa prednošću od +4 (43:39).

Treća četvrtina počela je trojkom Davisa Bertansa. Ispostaviće se da je to bila jedina trojka crno-bijelih u trećem periodu, iako su redom probali Anđušić, Džejms, Lučić, Milosavljević...Nisu pogađali. Gledali smo klasičnu rezultatsku klackalicu u trećoj dionoci i u kojoj je najveća prednost Partizana bila +3 (52:49). Ipak, Zvezda je u posljednji period ušla sa +1 (56:55).

Do 35. minuta izjednačena utakmica, ali je Mačvan trojkom pokrenuo seriju Partizana od 8-0. Crno-bijeli su dodali gas kad je bilo najpotrebnije i ponovo slavili protiv crveno-bijelih.

Najefikasniji u pobjedničkom timu je bio Dragan Milosavljević sa 15 poena (4/4 za dva, 1/6 za tri), Milan Mačvan je postigao poen manje (2/9 iz igre), ali je imao i 10 skokova. Miroslav Raduljica je postigao 10 poena (7sk), a Danilo Anđušić poen manje (3/9 za tri).

Kod Zvezde Petar Popović 18 poena, Milutinović 14 (4/4 za tri), Nedović 13 (4/4 za dva)...

PEŠIĆ: "HVALA TOMASU ŠTO JE OSTAO"



"Oni su jako dobro odigrali prvo poluvrijeme, šuterski su bili raspoloženi, završili su taj dio sa odličnim procentom. Mi smo igrali mekano u dobrani i dozvolili im mnogo lakih poena", ocijenio je poslije meča trener Partizana mt:s Vlada Jovanović i nastavio:

"Košarkaški gledano, drugo poluvrijeme je bilo slabije. Važnost utakmice je uticala na to. Uspjeli smo tada da svedemo Zvezdu na podnošljiv broj poena".

Jovanović je apostrofirao značaj podrške sa tribina: "Podrška navijača nam uvijek znači naročito protiv Zvezde. Oni emotivno prate utakmicu i znači im pobjeda".

Pred crno-bijelima je i F4 ABA lige u Tel Avivu.

"Ambicije su nam uvijek najviše. Ostvarili smo primarni cilj u konkurenciju ekipa kakve su Makabi i Cedevita, koje su se pojačale ne za regionalno ligu već za Evroligu. Idemo korak po korak. Prvo igramo protiv Cedevite. Neće biti lako. Poslije toga ćemo razmišljati o narednim koracima i eventualno o višim ambicijama", završio je Jovanović.

Trener Zvezde Svetislav Pešić ocijenio je da je ovo bio jedan od najčvrših duela u posljednje vrijeme.

"Ne bih se složio da je Partizan bio dominantniji. Bila je ovo jedna od čvršćih naših utakmica. Treba ovako da nastavimo", počeo je Pešić.

Iskusni stručnjak je posebno apostrofirao jedan statistički podatak - broj slobodnih bacanja.

"Partizan ih je imao 31, a iskoristio 24, a mi smo na liniji penala bili 13 puta, od čega deset puta precizni. Bilo je 'tijesno' do pred kraj, a ponekad odlučuju penali".

Ima dosta elemenata kojima je Pešić zadovoljan.

"Pokazali smo da možemo da igramo sa svakim protivnikom. Partizan je još uvijek bolji. Moramo da učimo iz ovakvih utakmica. Mi smo ekipa koja raste i doći će vrijeme da dobijemo i ovakve mečeve".

I na kraju, Pešić se osvrnuo na nedavni napad na Amerikanca Omara Tomasa, pretučenog u klubu "Plastik".

"Imamo sreću da je dečko odlučio da ostane. Mi ga nismo ubjeđivali. Zahvalni smo mu što je donio takvu odluku".

REZULTATI 5. KOLA:

nedjelja:

BKK Radnički - Hemofarm 91:64
Radnički FMP - Radnički KG 89:82
Partizan mt:s - Crvena zvezda 76:69

subota:

Mega Vizura - Vojvodina 75:80

TABELA: Partizan 4/1, Crvena zvezda 3/2, Vojvodina 3/2, BKK Radnički 3/2, Radnički KG 3/2, Radnički FMP 3/2, Hemofarm 1/4, Mega Vizura 0/5.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC