• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Razišli se Odom i Mavsi

Iskusni krilni centar nije se snašao u timu aktuelnog šampiona, pa je sporazumno odlučeno da napusti Dalas.

 NBA: Razišli se Odom i Mavsi  Izvor: MONDO

Lamar Odom (32) trebalo je da bude veliko pojačanje Dalas Maveriksa, koji su poslije osvajanja titule odlučili da značajno izmijene sastav, ali se njegov "trejd" iz Los Anđeles Lejkersa pretvorio u potpuni debakl.

Iznenadni, ne i neočekivani epilog, uslijedio je u ponedjeljak - rastanak na samo devet utakmica prije kraja regularnog dijela sezone.

"Saglasili smo se da je najbolje za sve da se udaljim iz tima. Žao mi je što stvari nisu bolje funkcionisale, ali Dalasu, saigračima i navijačima želim samo uspjehe u nastavku takmičenja", rekao je Odom.

On će ostati na platnom spisku do kraja sezone, a onda će Dalas do 29. juna imati mogućnost da ga trampi, ili da otkupi posljednju godinu Odomovog ugovora po cijeni od 2,4 miliona dolara i učini ga slobodnim agentom.

Odom je 11 od 12 NBA sezona proveo u Los Anđelesu. Prve četiri odigrao je za Kliperse, a posljednjih sedam za Lejkerse, sa kojima je osvojio dva šampionska prstena.

Neuspjeli pokušaj Lejkersa da ga "trejduju" u Nju Orleans, a zatim i odlazak iz Los Anđelesa u Dalas, na određeni način su dotukli ovog emotivnog košarkaša, kojem je ljetos ubijen 24-godišnji rođak, a potom je on sam (kao suvozač) učestvovao u saobraćajnoj nesreći, u kojoj je poginuo petnaestogodišnjak.

Čak i ako bi se dogovorio sa Dalasom oko raskida ugovora, Odom više ne bi mogao da potpiše za drugi tim i učestvuje u plej-ofu.

U dresu Mavsa odigrao je 50 utakmica, uz učinak od 6,6 poena, 4,1 skokova i 35,2 odsto šuta iz igre. Sve to su mu minimumi karijere, kao i 20,5 minuta prosječno provedenih na terenu.

Prošle sezone bio je proglašen najboljim "šestim čovjekom" lige, a ljeta 2010. sa reprezentacijom SAD postao prvak svijeta na šampionatu u Turskoj.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC