• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veljko Mršić na klupi Cibone

Bivši as Cibosa zameniće Jasmina Repešu na mjestu trenera šampiona Hrvatske.

 Veljko Mršić na klupi Cibone  Izvor: MONDO

Veljko Mršić vodiće ekipu Cibone naredne tri sezone umjesto Jasmina Repeše.

"Veljko Mršić je novi trener Cibone. Potpisali smo ugovor na tri godine. Želja nam je bila da, nakon odlaska Jasmina Repeše, imamo trenera koji je spreman da svoj rad podredi ciljevima Cibone, a ciljevi su takvi da uz minimalan budžet maksimalno radimo na razvoju mladih igrača. Vjerujemo da je Veljko Mršić upravo trener koji garantuje da će takav put biti uspešan", izjavio je na na predstavljanju novog šefa stručnog štaba predsjednik Cibone Ivica Lovrić.

Bivšem asu zagrebačkog kluba to će biti treći tim koji će voditi u trenerskoj karijeri. Mršić (41) je debitovao 2006. na klupi Splita, a predvodio je i ekipu Varezea, u sezoni 2007/2008.

U međuvremenu je radio kao trener mlađih kategorija, najprije Cibone, a u upravo završenoj sezoni juniore Cedevite odveo je do naslova prvaka Hrvatske. Interesantno je da je i Cedevita, u međuvremenu, ostala bez glavnokomandujućeg posle otkaza Draženu Anzuloviću, ali Mršiću nisu ponudili mjesto trenera prvog tima.

Mršić je zahvalio klubu na podršci i povjerenju koje mu je ukazano.

"Cibona je Cibona. Uvijek. Čast je kada te Cibona odabere za trenera. To je klub koji uvijek ima visoke ciljeve i od kojeg se uvijek očekuju dobri rezultati. Sada moramo dobro da se skoncentrišemo i obavimo dobar skauting kako bismo napravili kompetentnu ekipu koja će imati perspektivu i čija će vrijednost rasti. Nema prostora za greške", rekao je novi trener Zagrepčana.

Mršić je osim u Ciboni igrao i za Unikahu, Olimpijakos, Žalgiris, Đironu, Granadu, Milano, Vareze, Split, Fenerbahče i Kijev, u kojem je okončao karijeru 2005. godine.

Sa velikim uspjehom nastupao je i za reprezentaciju Hrvatske, sa kojom je osvojio bronze na Svjetskom prvenstvu 1994. i na Evropskim šampionatima 1993. i 1995. godine.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC