• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muta Nikolić: Vjeran Radničkom i Kragujevcu

Iako je najavio odlazak iz Radničkog, trener Muta Nikolić ostaje u kragujevačkom klubu. "Poslije ovog dogovora mogu da me traže i evroligaši".

 Muta Nikolić: Vjeran Radničkom i Kragujevcu Izvor: MONDO

"Ovaj klub je moja profesionalna ambicija i želja, sportski motivi me vežu za Kragujevac. Poslije ovakvog dogovora, mogu da me traže i evroligaši, ja ostajem vjeran Radničkom", izjavio je Miroslav Nikolić poslije današnjeg sastanka sa čelnicima kluba koji je održan u Beogradu.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović sa najbližim saradnicima, počasni predsjednik kluba Mlađan Dinkić, predsjednik i direktor Radničkog Ivan Grujin i Aleksandar Mitrović došli su danas u Beograd na "čašicu" razgovora sa trenerom Nikolićem i, kako je saopšteno iz kluba, detaljnog dogovora za naredne sezone.

Izgleda da su uspjeli u misiji zadržati Mutu!

"Predstoji da sprovedemo u djelo dogovor kako bismo zadržali rezultatski uspon iz sezone u sezonu, a vjerujem da možemo i korak dalje", prenio je Veroljub Stevanović, a predsjednik kluba Ivan Grujin se nadovezao: "Želimo da u poboljšanim uslovima stvorimo još bolji tim koji će biti konkurentan najboljim ekipama u okruženju".

Grujin je najavio višegodišnji ugovor sa Mutom Nikolićem i naglasio da je to "strateški važno za Radnički".

"Uz rotore našeg razvoja, tandem Stevanović-Dinkić, svim snagama ćemo se potruditi da ostvarimo tražene uslove za funkcionisanje sastava Radničkog koji će četvrtu godinu u nizu predstavljati kragujevačku košarku u regionu i državi. Želimo da u poboljšanim uslovima stvorimo još bolji tim koji će biti konkurentan najboljim ekipama u okruženju. Namjera nam je da budemo važan faktor srpske košarke, a precizno ćemo odrediti ciljeve nove sezone po obavljanju svih pripremnih radnji koje su u toku", rekao je predsjednik Radničkog.

Nikolić je poručio da je dobio uvjeravanja da slijedi stvaranje uslova za stabilan rad u Radničkom, a sve bi trebalo da bude precizno definisano za sedam dana. Odmah potom, spreman je da rješava sva pitanja koja se tiču njegove direktne odgovornosti, a tu je glavni prioritet - sastav Radničkog za narednu sezonu.

"Imali smo preliminarni razgovor o, prije svega, kragujevačkoj košarci u naredne četiri godine. Čelnici Kragujevca su iskazali želju da se nastavi razvoj kragujevačke košarke. Ponuđeno mi je da ostanem šef struke Radničkog. Ovaj klub je moja profesionalna ambicija i želja, sportski motivi me vežu za Kragujevac i nadomak smo konačnog dogovora za nastavak saradnje, i to dugogodišnje. Poslije ovakvog dogovora, mogu da me traže i evroligaši, ja ostajem vjeran Radničkom i Kragujevcu", izjavio je Muta Nikolić.

Iskusni trener rekao je da ako sve bude išlo prema dogovoru, već od sljedeće nedjelje kreće u formiranje ekipe za sezonu 2012/13.

"U tom slučaju, vrlo brzo razriješićemo ko je potreban od trenutno slobodnih igrača koji su završili prethodnu sezonu u našoj ekipi. Uvijek postoji rješenje angažovanjem inostranih igrača, košarkaško tržište je prebogato, a imamo i nekoliko konkretnih ponuda kojima je moguće da se u našim redovima nađu 'jeftiniji' a kvalitetniji 'vojnici kragujevačke armije'. Hoću sigurna kadrovska rješenja za nastavak rada u Kragujevcu, u što kraćem periodu riješio bih pitanje lojalnosti ovog sastava sa kojim smo dospjeli do plej-ofa Superlige, kako bih bio načisto za koje pozicije nam je potrebna svježa krv. Ne opterećujem se da nužno mora da bude domaća, srpska ponuda", rekao je Nikolić.

Grad Kragujevac je stao iza košarkaškog kluba, a gradonačelnik najavljuje nove korake u popularizaciji i razvoju košarke.

(MONDO - foto: KK Radnički)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC