• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesina i CSKA - drugi dogovor!

Trofejni italijanski trener Etore Mesina, poslije sezone provedene na klupi L. A. Lejkersa, vratio se u klub s kojim je dva puta osvajao Evroligu .

 Mesina i CSKA - drugi dogovor!  Izvor: MONDO

Poslije jednogodišnje NBA avanture u stručnom štabu Los Anđeles Lejkersa, četvorostruki osvajač Evrolige vratio se u Evropu.

Etore Mesina, potvrdio je generalni menadžer Lejkersa Mič Kupčak, preuzeće ekipu CSKA iz Moskve, koju je trenirao od 2005. do 2009. godine i za to vreme osvojio dve Evrolige, četiri prvenstva i dva Kupa Rusije.

Trofejni Italijan, rodom sa Sicilije, tačnije iz Katanije, u martu 2011. godine razišao se sa Realom iz Madrida, poslije neuspješnih godinu i po dana na klupi tog tima i već poslije par mjeseci prihvatio je da bude u stručnom štabu novog trenera Lejkersa, Majka Brauna.

Iskustvo koje je stekao radeći sa Kobijem Brajantom i ostalima, pokušaće da iskoristi na staroj adresi, u klubu koji mu je u trenutku razlaza ljeta 2009. godine ponudio da postane i tehnički direktor, ali Mesina to tada nije prihvatio, pa se poslije šokantnog poraza od Panatinaikosa na Fajnal-foru Evrolige u Berlinu prije tri godine, odlučio da ode iz CSKA.

Prije CSKA iz Moskve, Mesina je dva puta bio šampion Evrope sa Virtusom iz Bolonje, s tim da je jednu od te dve titule osvojio u "paralelnoj" FIBA Evroligi, odnosno Suproligi (2000/01). Tada je osnovana Evroliga, ali nisu odmah svi klubovi napustili FIBA okrilje. Među njima bili su i Virtus i Panatinaikos, koji su tada igrali finalnu seriju Suprolige.

Mesina je dva puta dobijao trofej "Gomeljski" za najboljeg trenera Evrolige (2006, 2008), u sezonama kada je sa CSKA osvajao Evropu.

Sada će to pokušati da uradi s potpuno renoviranim timom, u kojem nema ni Džej-Ar Holdena, Tradžana Lengdona, Ramunasa Šiškauskasa, Teodorosa Papalukasa, Matjaža Smodiša, Davida Andersena, Tomasa Van Den Špigela, Markusa Gorija, Nikosa Zizisa, Alekseja Savrašenka...

Jedini koji će dočekati Mesinu u Moskvi iz ekipe koja je 2008. godine u Madridu osvojila šestu titulu prvaka za CSKA, su Aleksej Šved, Andrej Voroncevič, Artem Zabelin, Anton Ponkrašov i Viktor Hrijapa. Ipak, biće tu Miloš Teodosić, Nenad Krstić, Darjuš Lavrinovič, Sergej Bikov, Džamont Gordon, moguće da će s pozajmice biti vraćen Boban Marjanović, a i dalje je enigma da li će Andrej Kirilenko ostati u Evropi ili se vratiti u NBA.

CSKA je ove sezone vodio Litvanac Jonas Kazlauskas, koji je izgubio finalnu utakmicu Fajnal-fora Evrolige u Istanbulu od Olimpijakosa Dušana Ivkovića, tako što je prokockao prednost od 19 poena razlike (53:34).

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC