• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Hvala Dule! ZVEZDA: Kobna druga četvrtina

U taboru crno-bijelih zahvalni Kecmanu za trojku kojom su prelomili treći meč finala. U Zvezdi žale zbog katastrofalno odigrane druge četvrtine.

 PARTIZAN: Hvala Dule! ZVEZDA: Kobna druga četvrtina Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana uspjeli su da i drugi put u finalnoj seriji iskoriste prednost "domaćeg" terena i savladaju crveno-bijele u neočekivano neizvjesnoj završnici.

Publika u krcatom Pioniru imala je priliku da vidi borben meč koji su crno-bijeli riješili u svoju korist prisebnom igrom u posljednjoj dionici.

Nominalni gosti furiozno su počeli četvrtu četvrtinu, bezo postigli 19 poena i veliku prednost Partizana (64:48) sveli na samo tri poena razlike (70:67).

Onda je viđen dobro poznat scenario - Dušan Kecman preuzeo je odgovornost, pogodio trojku za "plus šest" i pokazao svojim saigračima put ka pobjedi.

Upitan da li je, ispostaviće se, ključna akcija smišljeno odigrana za njega, poslije meča je odgovorio: "Potrefilo se".

"Imao sam otvoren put, preuzeo sam odgovornost, šutirao i, na svu sreću, pogodio. Takvih situacija je u drugoj utakmici bilo mnogo više, ali smo ispromašivali i to nas je skupo koštalo", rekao je Kecman.

Najiskusniji košarkaš srpskog šampiona kritički se osvrnuo na drastično lošu igru njegovog tima uoči završnice.

"Neshvatljivo. Poveli smo, mislim, 14 razlike i bukvalno smo stali. Nismo igrali ništa. Zvezda je to iskoristila, vratila se, a mi to ne smijemo opet sebi da dozvolimo u žestokoj seriji kakva je ova. Takve situacije mogu skupo da nas koštaju i moramo da poboljšamo taj segment".

Iznoseći očekivanje uoči četvrte utakmice, u petak od 20 časova u Železniku, rekao je da crno-bijeli tamo ne smiju da dozvole sebi minute "praznog hoda".

"Moramo da pružimo 40 minuta dobre igre i mislim da laganim ritmom možemo da održimo utakmicu u egalu. Ne razmišljamo o eventualnoj petoj utakmici, već samo o pobjedi u sljedećoj".

Njegov saigrač Danilo Anđušić takođe je ukazao na propuste u igri u posljednjoj dionici uzbudljivog derbija, ali i istakao značaj pobjede.

"Uzrok pada u igri je to što smo do dva, tri minuta prije kraja potpuno stali u napadu i nismo ništa igrali. Ipak, uspjeli smo da se trojkom Kecmana vratimo na osjetniju prednost i da privedemo meč kraju".

Mladi prvotimac Partizana takođe je kao razlog Zvezdinog povratka u meč naveo veliki broj promašenih trojki.

"U Železniku će biti drugačija utakmica, spremićemo se za nju i istrčati na teren maksimalno motivisani".

Vladimir Lučić bio je najefikasniji u domaćim redovima sa 19 poena i poslije meča bio je vidno zadovoljan, ali i oprezan.

"Potvrđeno je da je ovo pravo finale i da u svakoj utakmici moramo da se borimo do posljednjeg minuta ako hoćemo pobjedu. Slabije smo otvorili meč, pa zaigrali bolje, odlijepili se na dvocifrenu razliku, ali stali pred kraj", rekao je Lučić.

Igrač pobjedničkog tima sa najboljim indeksom (25) ne zna razlog loše igre do završnice.

"Ne znam iz kog razloga smo stali i dozvoli im da se vrate. Srećom pogodili smo otvorene šuteve i zasluženo pobijedili pred meč u Železniku. Izvukli smo pouke iz prošle utakmice i nismo žurili da šutiramo trojke. Naredna utakmica biće slična, a na nama je da uradimo dobru analizu, da vidimo šta smo loše uradili i da se maksimalno spremimo".



U taboru Crvene zvezde svjesni su u kojoj četvrtini su izgubili meč - ne u posljednjoj, već u drugoj.

Crno-bijeli postigli su u tom kvartalu 29 poena i otišli na odmor sa prednošću od 10 razlike.

Plejmejker ekipe Svetislava Pešića Filip Čović rekao je poslije meča da konačan rezultat može da nazove i dobrim za svoj tim.

"Izborili smo, da kažem, dobar rezultat na kraju kako smo odigrali drugu četvrtinu koja nas je koštala pobjede. Ne smijemo sebi da dozvolimo da primimo 29 poena. Jako slabo smo se vraćali u odbranu, oni su dali dosta poena iz kontri...", rekao je Čović.

Hala u Železniku neće biti novo okruženje za crveno-bijele. U njoj su ove sezone odigrali mnogo treninga, pa im selidba neće teško pasti.

"Tamo smo cijele sezone trenirali. To nam je druga sala za trening i nije nam strana", dodao je on.

Od selidbe u predgrađe Beograda ne preza ni Bojan Subotić. On očekuje dobro navijanje Zvezdinih pristalica, ali ne smatra da će to biti presudno.

"Prednost domaćeg terena u ovoj finalnoj seriji ne mora da znači previše. Večeras je bilo i dosta naših navijača i moramo da mislimo na igru, a ne na navijanje. Tamo smo odradili dosta treninga i ne vidim odlazak u tu dvoranu kao problem".

Komentarišući drugi poraz od Partizana u seriji, krilni centar Zvezde rekao je da je njegov tim nastavio da se bori uprkos velikoj prednosti rivala pred posljednjih 10 minuta.

"Nismo odustajali od borbe, u par navrata imali smo i rezultat u svojim rukama, ali nismo uspjeli to da iskoristimo i preokrenemo".

(M. Š. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC