• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duda pozvao Anđušića, Nedovića, Jaramaza...

Selektor Srbije u četvrtak u Kući košarke izdiktirao imena igrača na koje računa u predstojećim kvalifikacijama za Evrobasket 2013.

 Duda pozvao Anđušića, Nedovića, Jaramaza...  Izvor: MONDO

Reprezentacija Srbije će drugi put u posljednja tri ciklusa morati da kroz kvalifikacije obezbijedi nastup na šampionatu Evrope.

Selektor Dušan Ivković odlučio je da se osloni na gotovo kompletnu ekipu sa prethodnog Evrobasketa u Litvaniji - nedostaje samo Boban Marjanović - ali na njegovom novom spisku ima i povratnika, a tu su i sedmorica debitanata.

Za dres nacionalnog tima konkurišu: Miloš Teodosić, Stefan Marković, Milenko Tepić, Aleksandar Rašić, Danilo Anđušić, Nemanja Jaramaz, Nemanja Nedović, Ivan Paunić, Mladen Jeremić, Marko Kešelj, Andreja Milutinović, Nemanja Bjelica, Vladimir Lučić, Novica Veličković, Duško Savanović, Zoran Erceg, Milan Mačvan, Dragan Labović, Nenad Krstić, Kosta Perović, Milovan Raković, Miroslav Raduljica, Dejan Musli i Mile Ilić.

Na inicijalnom spisku nalazi se 24 igrača, ali samo njih 18 će biti pozvano da se 9. jula pojavi na zvaničnoj prozivci. Iz te grupe biće napravljena baza od 14-16 igrača, koji će zbog intenzivnog kalendara biti na okupu tokom čitavih kvalifikacija za EP u Sloveniji.

Reprezentacija Srbije takmičiće se u A grupi sa Izraelom, Crnom Gorom, Estonijom, Slovačkom i Islandom.

Prvi meč odigraćemo 14. avgusta protiv Islanda u Rejkjaviku, a posljednji (deseti) 11. septembra protiv Izraela u Beogradskoj areni.

"Orlovi" će igrati u Areni još protiv Crne Gore (18. avgusta), Estonce ćemo dočekati u Novom Sadu (24. avgusta), Islanđane u Nišu (30. avgusta), a Slovake u Zrenjaninu (5. septembra).

Na Evropsko prvenstvo plasiraće se po dvije prvoplasirane (ukupno 12) i četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Pravo nastupa već su stekli Slovenija, kao domaćin, kao i reprezentacije koje će nastupiti na Olimpijskim igrama ili u olimpijskim kvalifikacijama - Španija, Francuska, Velika Britanija, Rusija, Makedonija, Litvanija i Grčka.

Dušan Ivković naglasio je da će igrači koji su ranije završili sezonu i svi oni koji to budu željeli, moći da počnu sa treninzima već od 2. jula.

(N.J. - I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC