• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CRNO-BIJELI: Šampionski finiš

Košarkaški Partizana mt:s slave još jednu titulu, zahvaljuju se navijačima, tvrde da dišu kao jedan i poručuju da su imali uspješnu sezonu.

 CRNO-BIJELI: Šampionski finiš  Izvor: MONDO

Očekivano je bilo da Milan Mačvan, Dominik Džejms i ostali košarkaši Partizana mt:s koji su prvi put postali šampioni slave osvajanje titule "do neba", ali 11. uzastopnom naslovu prvaka podjednako su se radovali i Petar Božić i Dušan Kecman, koji ni sami ne znaju koliko su trofeja osvojili.

Na parketu hale FMP u Železniku, poslije treće pobjede u finalnoj seriji plej-ofa nad Crvenom zvezdom (86:82), iako bez pomoći navijača, crno-bijeli su slavili i slavili...

"Navijači su vjerovali u nas tokom čitave sezone, i onda kada nismo bilježili dobre rezultate. Bili su uz nas, znali su da imamo kvalitet, koji smo večeras i dokazali. Hvala im na svemu", u dahu je rekao Dušan Kecman.

Najiskusniji igrač Partizana nije se složio sa novinarskom konstatacijom da je po paramaterima crno-bijelih završena sezona bila neuspješna.

"U Jadranskoj ligi smo se plasirali na Fajnal-for, u Evroligi nismo uspjeli da kroz realno najtežu grupu stignemo do Top 16, a bili smo blizu... Imali smo puno problema sa promjenama igrača tokom čitave sezone. Finalnu seriju smo igrali bez Raška Katića... Mislim da su to razlozi koji su nas na kraju složili da dišemo kao jedan. Mislim da je ovo bila uspješna sezona", dodao je Kecman.

Zvezda je stigla do vođstva tri minuta prije kraja, ali je Kecman, po ko zna koji put, pogodio trojku koja je možda i odredila konačnog pobjednika. Na pitanje da li može opet da kaže da je slučajno pogodio, odgovorio je:

"Možda jesam, možda nisam. Najbitnije da samo pogađali kada je trebalo, da li ja ili neko drugi... Finiširali smo kao pravi šampioni", zaključio je Dušan Kecman.

Milan Mačvan je sijao od sreće.

"Čestitam saigračima i naravno navijačima. Drago mi je da je naša generacija nastavila dominaciju", rekao je Mačvan i osvrnuo se na cijelu seriju:

"Da smo drugu utakmicu odigrali bolje, moglo je da bude i 3:0. Ali, nikoga nije moguće dobiti deset puta u sezoni, pa ni Zvezdu".

Posmatrače možda jeste, ali Mačvana nije začudilo to što su košarkaši Zvezde pomogli crno-bijelima da bezbjedno napuste parket iako su sa tribina dolijetali brojni predmeti.

"Igrači Zvezde i mi, koliko god to djelovalo nemoguće zbog pisanja po novinama, znamo se i van terena, igrali smo od malena za reprezentaciju, drugari smo. Ne postoji problem među nama".

Naravno, prokomentarisao je i uslove za igru u Železniku.

"Bilo je kao po ledu. Bilo je mnogo šuteva od spolja, malo ko se odlučivao na ulaz", završio je Milan Mačvan.

Na "plus dva" za Partizan mt:s Dominik Džejms je lucidno asistirao Mačvanu pod koš za tačku na pobjedu.

"Nevjerovatno. Svaka utakmica bila je rat, ali ova je bila najteža, jer su se oni suočavali sa eliminacijom, a mi igrali za titulu", počeo je Džejms, koji je takođe prvi put u karijeri podigao šampionski pehar.

Upitan kakav je osjećaj osvojiti titulu, kao iz topa je odgovorio:

"Osjećaj je nevjerovatan".

Džejms je pohvalio i Zvezdine košarkaše.

"Poštujemo protivnika, igrači Zvezde igrali su snažno u ovoj seriji, jer imaju dobrog trenera. Ali, i mi imamo dobrog trenera".

"Uslovi za igru su bili nevjerovatni. Pod je bio klizav, sa tribina je letjelo sve i svašta", nastavio je crno-bijeli plejmejker.

Džejms je izrazio želju da ostane u Partizanu i sljedeće sezone.

"Nadam se... Tek ću da razgovaram sa menadžerom".

I za kraj, Dominik Džejms potvrdio je da je atmosfera u svlačionici zaista jak adut crno-bijelih:

"U, čoveče, stvarno smo kao porodica".

(M.Š, MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC