• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lučić: Sad pričajmo o reprezentaciji Srbije...

Krilo Partizana mt:s nije želio da razmišlja o prvom pozivu u "A" nacionalni tim prije odbrane titule sa crno-bijelima.

 Lučić: Sad pričajmo o reprezentaciji Srbije... Izvor: MONDO

Vladimir Lučić (23) imao je u petak uveče dvostruki razlog za slavlje.

Prvi - osvojenu titulu šampiona Agroživ Superlige Srbije. Drugi - prvi poziv u seniorsku reprezentaciju Srbije pred kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

Jedan od ključnih igrača Vlade Jovanovića u odbrani titule ponovo je bio među najistaknutijima u pobjedi nad Crvenom zvezdom. Borben u odbrani i pribran u napadu, doprinio je sa 14 poena prvom "brejku" u seriji, vrijednom trofeja.

"Bilo je kao što smo i očekivali - Zvezda je digla formu i igru u pravom momentu, pred kraj domaće lige i kad smo ušli u finalnu seriju znali smo da će biti izuzetno teško", rekao je Lučić poslije utakmice.

Prema njegovom mišljenju, korišćenje domaćeg terena jedan je od glavnih razloga Partizanove odbrane titule.

"Dobili smo tu prvu utakmicu, vrlo važnu pred našim navijačima, kasnije su odbranili domaći teren i znali smo da u Železniku imamo prvu meč loptu, kao i da će biti možda i najteže do sad za igranje. Tako je i bilo. Prava paklena atmosfera, teški uslovi za igru, pravo finale, pravi derbi, ali izdržali smo pritisak i ostvarili cilj - da budemo cijelu utakmicu u egalu, na tri poena 'gore - dole' i znali smo da je veće opterećenje bilo na njihovoj strani. Promašili su više bacanja i mislim da smo zasluženo pobijedili", podvukao je on.

Prvenstvo je gotovo, novi pehar odlazi u trofejnu salu u Humskoj ulici, vrijeme je za razmišljanje o srpskoj reprezentaciji i okupljanju momaka Dude Ivkovića pred borbu za plasman na Evropsko prvenstvo u Sloveniji...

Lučić će biti jedan od sedam debitanata i poziv da obuče nacionalni dres shvata kao veliko priznanje i čast.

"Nisam ni htio da razmišljam o tome prije utakmice, znao sam da ta vrsta opuštanja može da mi škodi. Poziv je sigurno veliko i priznanje i čast. To je nešto što svaki igrač sanja kad zaigra košarku i trudiću se da opravdam poziv i da što bolje radim na pripremama", dodao je on.

Među "orlove" će i njegovi saigrači Danilo Anđušić, Miroslav Raduljica, Nemanja Jaramaz i Milan Mačvan, kao i Nemanja Nedović i Andreja Milutinović iz tabora "vječitog" rivala.

(M. Š. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC