• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Thomas: Ovo sam viđao samo na filmu

Najkorisniji igrač finalne serije plej-ofa poslije trećeg poraza od Partizana mt:s govorio o "ludom" ambijentu u Železniku, srpskoj košarci…

 Thomas: Ovo sam viđao samo na filmu Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana mt:s napustili su dvoranu u Železniku sa dva trofeja - privremenim i prelaznim peharom šampiona Agroživ Superlige.

Amerikanac iz redova Crvene zvezde Diva Omar Thomas takođe je od petka uveče bogatiji za dva, individualno dodijeljena trofeja. Uručene su mu nagrade za najkorisnijeg igrača i najboljeg strijelca finalne serije plej-ofa.

Bio je najefikasniji igrač prve (21 poen), druge (18) i četvrte utakmice (23). Samo treću nije odigrao na svom nivou - postigao je tek jednu dvojku i jednu trojku.

Ambijent u dvorani u predgrađu prije i za vrijeme posljednje utakmice sezone 2011/2012. ostavio ga je u čudu.

"Bila je luda utakmica...", počeo je Thomas priču u svlačionici.

"Bilo je malo i opasno, zbog vlažnosti, klizavog terena i zbog toga što vazduh nije ulazio u halu, ali pretpostavljam da je bilo zabavno. Ovakve uslove viđao sam samo u filmovima, nikad nisam igrao u njima. Bilo je zabavno imati publiku ovdje....", dodao je on.



Razloge poraza vidi u svojim i propustima saigrača. Kao i u iskustvu Partizana.

"Imali smo vođstvo pri kraju utakmice, ali i dvije ili tri važne izgubljene lopte. Nismo uspjeli da pogodimo šuteve za dva iz tranzicije, koji bi nam pomogli da se vratimo u meč... Ipak, i pored toga imali šansu. Mislim da je trojka "broja sedam" (Dušana Kecmana) bila 'velika' i da nas je koš Jamesa o tablu 'prizemljio'... Imaju mnogo iskustva, igrali su na višem nivou i naviknuti su na tijesne utakmice, ali ne mislim da su igrali bolje od nas, samo da su nas 'dokrajčili' u pravo vrijeme",.

Ekipu Svetislava Pešića pojačao je sredinom decembra. Stigao je kao veliko pojačanje na krilnoj poziciji, sa značajnom preporukom - titulom najkorisnijeg igrača "palakanestra". Za pola godine imao je priliku da vidi pravu sliku srpske košarke.

"Drugačija je, drugačiji je stil igre... Partizan je dominantan, ima dobar tim, redovno nastupa u Evroligi... Igranje Superlige bilo mi je teže nego što sam očekivao, jer sam mislio da su tu samo još Partizan i Radnički. Srpska košarka se definitivno uzdiže", dodao je on.

O ličnim planovima ne može da govori, zato što ni on nije siguran da li će ostati u Zvezdi ili će nastaviti karijeru u drugom klubu. Zna samo da će uskoro otputovati u SAD, među najbliže.

"Planiram da odem kući i budem sa porodicom. Nemam ideju da li ću ostati, ne znam planove... Za par dana biće poznato u kom pravcu Zvezda ide, kakav će tim napraviti, čemu će težiti sljedeće sezone ... Sačekajmo par nedjelja, pa ćemo vidjeti i saznati više. Rečeno mi je da će trener da razgovara sa mojim agentom, pa bi trebalo vidjeti i u kom pravcu će se to razvijati"

Pričao je i o saradnji sa Pešićem...

"Kada sam prvi put došao ovdje bilo je teško... Vremenom sam shvatio da je istina da je jedan od najboljih trenera u Evropi i da su tačne te glasine koje kruže o njemu. Da sam bio ovdje od početka bilo bi drugačije jer sam bio van terena pet mjeseci, čekao sam da saznam šta će se desiti sa mojim pasošem... Pešić je trener drugačiji od ostalih, strog i izaziva igrača da pruži sve od sebe i igra čvrsto", dodao je on.

Omar Thomas dokazao je za pola godine u Crvenoj zvezdi da je jedan od najboljih stranaca koji su igrali u Srbiji. Kvalitetom se nametnuo za vođu ekipe i bio jedan od najvećih razloga zbog kojih je finale KLS ponovo bilo uzbudljivo.

Naredni dani otkriće da li će domaća publika imati priliku da ga uživo gleda još godinu dana.

(M. Š. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC