• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić hoće da ostane, ali i da razgovara

"Ne postoji nikakva nedoumica oko mog ostanka u Crvenoj zvezdi. Ali, trebalo bi prvo da sjednem sa rukovodstvom i da vidimo da li možemo da napravimo pomak unaprijed", izjavio je Pešić za "Sportski žurnal".

 Pešić hoće da ostane, ali i da razgovara  Izvor: MONDO

Poraz u četiri utakmice finalne serije plej-ofa za košarkaše, od najvećeg rivala Partizana, neće dovesti do razlaza na relaciji Nebojša Čović - Svetislav Pešić.

Trener crveno-bijelih najavio je da će i naredne sezone voditi ekipu, koju je drugi put u karijeri preuzeo prethodnog ljeta i u prvoj sezoni stigao do dva finala - Kupa Radivoja Koraća i Superlige.

Za više, tvrdi Kari, potrebno je više.

"Ne postoji nikakva nedoumica oko mog ostanka u Crvenoj zvezdi. Ali, trebalo bi prvo da sjednem sa rukovodstvom i da vidimo da li možemo da napravimo pomak unaprijed. Otvoreno ćemo razgovarati o svemu", najavio je Pešić u intervjuu za "Sportski žurnal" da ima namjeru da ostane, ali da će do definitivne odluke morati i klub da kaže svoje...

Dakle, nema znaka pitanja?

"Ne, u ovom momentu. Mnogo sam uložio ove godine. Nikada nisam toliko radio i bio angažovan. Sada taj rad želim da materijalizujem i tu nema nikakve dileme. Ali, trebalo bi svi da sjednemo za sto i vidimo da li smo za to spremni. Znači, moramo da razgovaramo", dodaje Pešić za "Žurnal", koji nije citirao i samog Čovića, ali iznosi sljedeće:

"Sudeći po dosadašnjim potezima Nebojše Čovića, prvog čovjeka Crvene zvezde, sigurno neće odustati od svog plana, pogotovo poslije ispunjene prve godine. A, on podrazumijeva saradnju sa Pešićem na putu do trofeja. Predsjednik trofejnog kluba više puta tokom sezone isticao je da čvrsto stoji iza Pešića i jasno se može zaključiti da se po tom pitanju ništa nije promenilo", navodi "Žurnal".

"Uložili smo puno rada, za to sam zahvalan i igračima i mojim trenerima. Sve vrijeme smo znali šta hoćemo. Ali, za to nešto više, trebaće i mnogo više. Sada moramo da otvorimo tu temu i razgovaramo. Nadam se da ni sa jedne strane ne postoji znak pitanja, ali svakako moramo da pričamo", ponovio je Pešić, koji će vjerovatno od Čovića tražiti jasnu sliku oko budžeta za narednu sezonu.

Slično je bilo i kada je Pešić odlazio prvi put iz Zvezde, na ljeto 2009. godine. Takođe je igrao finale plej-ofa s Partizanom, izgubio u pet utakmica i potom otišao, jer s tadašnjim predsjednikom Slobodanom Vučićevićem nije mogao da se dogovori oko povećanja budžeta za narednu sezonu.

"I tada sam želio da ostanem, ali nisu se stvorili uslovi. Sada je drugačije, Crvena zvezda je na putu da stvori te uslove. Svi znaju da sam zahtjevan trener u svakom smislu. Za sljedeću sezonu moraju da se obezbijede vrhunski uslovi, pošto prvo od sebe očekujem maksimum. A, da bih mogao da ga pružim, klub mora da obezbijedi maksimalne uslove. Ako tako bude, svi ćemo biti srećni i zadovoljni", donekle je Pešić uslovio svoj ostanak garancijama da će imati jak tim i sve uslove za rad.

Po završetku srpskog plej-ofa, regionom se pročula vijest da će hrvatska Cedevita angažovati Pešića.

"To se neće dogoditi", kratko je odgovorio Kari.

On će vjerovatno ostati, a pitanje je ko će od aktuelnih igrača nastupati i sljedeće sezone.

Ugovori su istekli Petru i Bojanu Popoviću, Omaru Tomasu i Miletu Iliću. Prvo će se razgovarati s njima, a MVP finalne serije Tomas ima svoj uslov.

"Razgovaraću sa gospodinom Čovićem, da vidim u kom pravcu klub želi da ide. Ako žele da naprave ekipu koja može da osvoji ABA ligu i Evrokup, definitivno bih želio da ostanem", rekao je Tomas, ali je pitanje koliko je on realan u ovom trenutku, naročito kada pominje osvajanje Evrokupa u kojem Zvezda možda neće ni učestvovati.

Kvalifikacija za Evrokup ovog ljeta neće biti, a upravo kroz njih trebalo je crveno-bijeli da se domognu evro-takmičenja. Nešto u tom smislu moglo bi da se promijeni poslije sastanka čelnika Evrolige i FIBA Evrope narednog mjeseca.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC